VALİLİK AYDIN'IN KALKINMASINI İSTEMİYOR

VALİLİK AYDIN'IN KALKINMASINI İSTEMİYOR

Aydın'ın mallarının Aydın'da kalmaması için çaba sarfedenler bu kez de DİM 1 ve DİM 2 için sahnede

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Efeler ilçesinde kurmayı plânladığı (Dünya İş Merkezi) DİM 1 ve DİM 2’nin hayata geçmemesi için engel çıkarmaya çalışılıyor. Kentin ticari hayatına katkı sağlayacak projenin yaşama geçmemesi için kapalı kapılar arkasında hesaplar yapılıyor. 

Başkan Çerçioğlu, Köşk ilçesinin Yavuzköy Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında basın mensuplarına proje hakkında bilgiler vererek, "Efeler ilçesinde kurulması plânlanan DİM 1 ve DİM 2 kentin ticari hayatına katkı sağlayacak. Bu projemiz üzerinde yaklaşık iki yıldır çalışıyoruz. DİM 1’i eski otogarının yanında bulunan araziye DİM 2’yi ise Zafer Mahallesi’nde bulunan minibüs garajının olduğu araziye inşa edeceğiz. Bu anlamda iş merkezi yapmayı plânladığımız bu alanlar üzerindeki yapıları yıkmaya başladık. Bu projeleri en kısa zamanda bitirip, Aydın halkımızın hizmetine sunacağız” demişti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun "Aydın'ın vizyonunu değiştirecek" dediği ve çok önemsediği proje bazı kesimlerin huzurunu kaçırdı. Aydın'ın mallarının Aydın'da kalmaması için çaba sarfedenlerin bu kez de DİM 1 ve DİM 2 için olumsuz çaba sarfettikleri görülüyor. Aydın'ın mallarının Aydın'da kalması için konuyu mahkemeye taşıyan Başkan Çerçioğlu peşpeşe gelen hukuk zaferleriyle Aydın halkının taktirini kazanmıştı. Sonucu hazmedemeyenlerin DİM 1 ve DİM 2 konusunda da operasyon başlattıkları yönünde duyumlar gelmeye başladı.

Hatırlanacağı üzere Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Aydın sahipsiz değil. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çözmek istemediği Efeler Belediyesi hizmet binası yerini Valilik olarak biz temin ederiz” çıkışıyla dikkat çekmişti. Her ikisi de CHP’li olan Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi'ni karşı karşıya getirmeye ve belediye başkanlarının arasını açmaya yönelik yaklaşım dikkatlerden kaçmamıştı. Vali Ayyıldız; “Danıştay’dan 'Usul hatası' nedeniyle dönen 'Mal Paylaşımı' davası sonucunda malların yeniden paylaşımı konusunda masaya oturulursa Aydın’da Efeler Belediyesi’ne ait ne kadar mal varsa hepsinin devrini Efeler Belediyesi’ne devrederiz..” şeklindeki açıklamasıyla da operasyonun fitilini ateşlemişti. 

Dikkatlerden kaçmayan bir gerçek ise; Efeler Belediyesi Karayolları arazisini belediye binası yapmak için Valilik'ten istemiş ancak Aydın Valisi Erol Ayyıldız bu haklı talebi geri çevirmişti. Aynı Vali Ayyıldız'ın siyasi bir partinin sözcüsüymüş gibi, "Aydın’ın malları Aydın’da kalacaksa biz de Aydın’a ait ne kadar mal varsa ait olduğu belediyelere vererek, Aydın’ın mallarının Aydın’da kalmasını sağlarız. Efeler Belediyesi’ne ait malları da Efeler Belediyesi’ne vererek sorunu kökten çözeriz” şeklindeki açıklaması Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düşmanca bir yaklaşım olarak görülmüştü.

Aydın halkı Valilik tarafından sergilenen yaklaşımı yakışıksız bulurken, "Yine birileri start verdi. Organize işler başladı. Organizasyonda yer alanlar Başkan Özlem Çerçioğlu'nun hizmet etmesini istemiyorlar. Aydın'a hizmetin önünü kesmeye çalışıyorlar. Aydın Büyükşehir Belediyesi demek aynı zamanda Efeler İlçesi demek değil midir? Bu proje Aydın'ın ve Aydın halkının kalkınmasına yöneliktir. Dolayısıyle bu proje hayata geçtiğinde Aydın'ın geneli tarafından kullanılacak" şeklinde eleştiriliyor.

6360 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasasına göre; Aydın İl Özel İdaresi'nin personeli Büyükşhir Belediyesi'ne geçerken, taşınır ve taşınmaz mallar Ankara'da ilgili ve ilgisiz Bakanlıklara devredilmeye çalışılmıştı. Başkan Çerçioğlu verdiği hukuk mücadelesini kazanmış ve Mal Paylaşım Komisyonunun yanlış kararı yargıdan dönmüştü. Mal Paylaşım Komisyonunun benzer hatayı tekrarlaması halinde Başkan Çerçioğlu'nun tekrar konuyu yargıya taşıyacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.