Valilik BBG Evi gibi…

Aydın 2015 nüfusu, tahmini verilere göre 1.050.910.

Bu nüfus, 519.900 erkek ve 522.079 kadından oluşmaktadır.

Bu günlerde kadını, erkeği oturduk sanki televizyon izliyoruz. Televizyonda da sanki Biri Bizi Gözetliyor (BBG) programı var. Hani bir dönem Türkiye'de de gösterimde olan bir programdan bahsediyorum. Türkiye'de ve dünyada fenomen olan bir reality yarışmadan. Bu yarışmada, farklı özellikteki yarışmacılar bir eve toplanarak onları seyreden seyircilerin ilgisini çekmeye ve ortaya koyulan ödülü elde etmeye çalışıyorrlardı. Bu yarışmanın farklı versiyonları çeşitli kanallarda seyircinin beğenisine sunulmuştu.

Ancak en ilgi çekeni ve dikkatle izleneni şu sıralar Aydın Valiliği tarafından sahneye konulanı olsa gerek!

Hem de tam gerçek…

Su katılmamış, katıksız cinsinden…

BBG Evi olarak Aydın Valilik binası dekore edilmiş...

Yarışmacı olarak sadece Vali var…

Yarışmanın ödülü de emeklilik sonrası milletvekilliği sonra da gelsin Bakanlık...

İşin ucunda rant olunca da Vali yazıyor, Vali çiziyor, Vali oynuyor.

Figüranlar, konu mankenleri de malum, bilindik kişiler…

Siyaset eskileri, yenileri… bir grup basın mensubu… bazı bürokratlar...

Dediğim gibi, bunlar figüran. Onlara pek iş düşmüyor. Zaman, zaman bir görünüp, bir kayboluyorlar...

Aydın halkı olarak bizler de oturduk ibretle izliyoruz!!!

Güler misin, ağlar mısın?

Ne günlere kaldık ya Rabbim.

Devletin Vali'sinin yaptığı işe bak sen!

Valilik binası BBG Evi gibi yönetiliyor.

Herşey; Aydın'ın büyükşehir statüsü kazanmasıyla, Aydın İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla, Aydın halkının mülklerinin Ankara'ya peşkeş çekilmek istenmesiyle başladı. 

Hatta peşkeş çekilmişti de. 

Aydın'ın taşınır ve taşınmaz ne kadar mülkü varsa hepsi Ankara'da ilgili ve ilgisiz bakanlıklar arasında pay edilmişti. 

Hem de Valilik marifetiyle. 

Ankara'nın, İzmir'in, Şanlıurfa'nın, Adana'nın değil, Aydın Valiliği'nin yani bizim İl'imizin Valiliği'nin marifetiyle yaşandı peşkeş…

Aydın Valiliği'nin oluşturduğu Mal Paylaşım Komisyonu yanlışa imza atınca da olanlar oldu... 

Aydın'ımızın Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu halkı için efelendi ve hukuk mücadelesi başlattı. O'nun 2014 yılında başlattığı kararlı ve ısrarcı mücadelesi sayesinde sonuç alındı. Aydın'ın taşınır ve taşınmaz ne kadar mülkü varsa söke, söke geri aldı. Özel İdare'ye ait malların dağıtımına ilişkin açılan davaları Danıştay 8'inci Dairesi bozdu.

Halkın Özlem'i Başkan Çerçioğlu, toplam 657 taşınmaz için idari yargıda 557 dava açtı. Bu taşınmazların Belediyeye verilmesi talep edildi. Aydın Bölge İdare Mahkemesi bu talepleri reddetti. Pes etmeyen Başkan Çerçioğlu, halkın hakkını Danıştay'da aradı. Danıştay 8'inci Dairesi, 657 taşınmaz için açılan 557 davada Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği ret kararlarını birer birer bozdu. Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'na alınmamasıyla ilgili açtığı davayı kazanan Başkan Çerçioğlu'nun ikinci hukuk zaferi Aydın Valiliği'ni rahatsız etti.

Aydın halkının öz mallarını kaçırmaya çalışğı için halkın gözünte itibarsızlaşan Valilik makamı işi kan davasına çevirdi. AK Parti'nin Vali marifetiyle halkın mallarının kaçırılmaya çalışılması toplum nazarında hiç iyi olmadı. Vali ve belirlediği komisyon üyelerinin de bu peşkeşe alet olmaları tepkiye neden oldu. 

Başkan Çerçioğlu'nun üst, üste gelen hukuk zaferleriyle sarsılan Valilik şimdilerde rövanşı alma çabasında.

Sabah, akşam Aydın BŞB'sini gözetim altına alan Valilik işi iyice abarttı. Aydın BŞB'sini bıraktılar şimdi de Başkan Çerçioğlu'nun yuvasını gözetim altında tutumaya başladılar. 

Aylar önce yazmıştım! 

"Saldırılar Başkan Çerçioğlu'nun aile breylerine kadar yansıyacak. Bunaltıp, korkutup istifaya zorlayacaklar" demiştim.

Ama yanılıyorlar…

Aydın'ın Topuklu Efe'si zoru sever. Bunalmak, kaçmak bir kenara gözünü budaktan sakınmaz ve belanın üstüne, üstüne gitmeye devam eder. 

"Aydın'ın mallarını Ankara'dan alacağım" dedi ve aldı da.

Bunu gören Vali çıldırdı. 

Hukuk zaferiyle çıldırttığı AK Parti'nin Vali'sini malikanesinin kümesine davet etti.

Eşi Ercan Bey ile ağırlamak istediklerini söyledi. 

Vali davete icabed eder mi bilmem? ama bildiğim bir gerçek var!

Şayet bu ziyaret gerçekleşirse inanıyorum ki, Ercan Çerçioğlu Vali'ye kümesteki tavukların yumurtalarından iki düzine ikram eder. 

Misafirperver ve paylaşımcı bir yapıya sahip olan Başkan Çerçioğlu ve ailesi Vali'yi en iyi şekilde ağırlar. Vali yuvalarını gözetlese de, Çerçioğlu Ailesi onu yuvalarında gözetir ve kollar.

Yuvasının göz altında tutulmasına kızıp, bir siyasetçiden öte bir anne hassasiyetiyle "Birazcık saygı, birazcık edep diyorum” ifadelerini kullanmış olsa da hümanist yanı ağır basar ve şahsında ailesine yapılan saygısızlığı, edepsizliği unutur, affeder.

Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar