VEKİL SGK PRİM BORCUNU ÖDEMEZKEN VATANDAŞ NE YAPSIN?

VEKİL SGK PRİM BORCUNU ÖDEMEZKEN VATANDAŞ NE YAPSIN?

İki yıl geri ödemesiz faizsiz kredi için 31 mart (yarın) son gün ancak gerçek ihtiyaç sahibi işletme sahipleri başvuru yapamıyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), pandemiden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere; alacakları her yeni mezun istihdamı için 100 bin liraya, kadın istihdamında ise 110 bin liraya kadar 2 yıl geri ödemesiz kredi desteği veriyor.
Son gün 31 Mart olarak belirlenirken faizsiz krediye ilişkin dün Söke'de yapılan toplantıya katılımın yok denilecek kadar az olması dikkat çekti çünkü SGK Prim Borcu ve Vergi Borcu olmayan yok gibi.

SGK VE VERGİ BORCU OLANLAR BAŞVURU YAPAMIYOR
2019 yılında 75 bin TL net satış hâsılatına sahip olan işletmeler başvurabiliyor. Projeden imalat sanayisi sektörü tümden yararlanabiliyor. Hizmet ve ticaret sektörlerinin de belli kapsamda olanları yararlanabiliyor. Ödeme aşamasında işletmenin vergi veya SGK borcunun da bulunmaması gerekiyor.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER BORÇ İÇİNDE
AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un dahi SGK prim borcunu ödemediği için yerel gazete ilanıyla arandığı Türkiye'de, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin kredi desteğinden faydalanabilmeleri imkansız görünüyor.
Bilindiği gibi, AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz SGK prim borcunu ödemediği ve de adres bilgilerini değiştirdiği için kendisine ulaşılamayıp, yerel gazete ilanıyla kendisine ulaşılmaya çalışılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.