VELİ DEVRİM YERLİ’YE TEPKİLER ÇİĞ GİBİ

VELİ DEVRİM YERLİ’YE TEPKİLER ÇİĞ GİBİ

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Söke Alevi Kültür Derneği'nin Söke Cemevi'nde yapılan etkinliğine katıldı.

Etkinliğe katılan Veli Devrim Yerli'nin yanyana geldiği isimlerle sosyal medyada paylaştığı fotoğraf tepkilere neden oldu.

Veli Devrim Yerli 2019 yerel seçimleri öncesinde 18 Aralık 2018 tarihinde Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın yerine CHP Genel Merkezi tarafından Levent Tuncel'in Söke Belediye Başkan adayı olarak atanmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Teşkilatındaki görevlerinden istifa eden kişilerle fotoğraf paylaşması tepkilere sebep oldu

O dönemde Başkan Tuncel'i CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilmesini içine sindiremeyen bazı partililer mevcut Başkan Süleyman Toyran ile birlikte CHP’den istifa edip, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ağız dolusu hakaretlerle birlikte Demokrat Parti'ye geçmişlerdi.
Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'ni seçim üstü yüzüstü bırakan bu kişilerle sosyal medyada fotoğraf paylaşması partilerin tepkisini sebep oldu.

CHP’liler; "başkan yardımcımız ne yapmak istiyor? Bu insanlar partimizi terk edip gittiler ve partimizi ortada bıraktılar. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin adalet ve dürüstlük timsali genel başkanımıza ağız dolusu hakaret ettiler. Veli Devrim Yerli için bunların hiç önemi yok mu? Böyle bir şey olabilir mi? Cumhuriyet Halk Partisi iktidara giderken partiyi satanlar ve hainlik yapanlarla yanyana fotoğraf çekilmek neyin nesi? Veli Derim Yerli ne yapmak istiyor? Cumhuriyet Halk Partisi'ne ağız dolusu hakaret eden insanlara samimi görüntü veren Veli Devrim Yerli itibar mı kazanmak istiyor? Yazıklar olsun! Söke Belediyesi'ni kimlere teslim etmişiz? Olmaz olsun böyle başkan yardımcılığı" şeklinde sosyal medyadan tepki verdikleri görüldü.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI UNUTULMADI
2019 yerel seçimleri öncesinde CHP'den istifa ederek Demokrat Parti Söke Belediye Başkan Adayı olan Süleyman Toyran'ı destekleyen Akalın sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekmişti. Toyran gibi Akalın da CHP'den istifa etmiş ve yaptığı iki paylaşımla Başkan Tuncel'i hedef göstermişti.  Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli samimi pozlar verdiği Şule Akalın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'e saygısızca yorumlar yapmış ve parti tabanından tepki gelmişti. 


Akalın o dönem yorumlarında şu ifadeleri kullanmıştı; "Emek kaybetti. Yazıklar olsun. Levent Tuncel aday gösterilmesi ne kadar doğru? Süleyman Toyran bizim başkanımız, bunu kabul etmeyeceğiz, mücadeleye devam kardeşim" ve "CHP Genel Merkezi'ne kadar gittik, kimse bizimle konuşmadı. ÖÇPnin adayı gösterileceğini anladık. Tezcan ve Çerçioğlu Söke seçim kaybedecek, sizin suçunuz. Süleyman Başkanımızın yanındayız"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.