Verem konulu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Verem konulu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

AYDIN VALİSİ MUSTAFA MALAY, “ARTIK SADECE HASTANELERDE DEĞİL, VATANDAŞLARIMIZA EVLERİNDE DE SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ”

Gerçek Gazetesi
Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından 61. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çobanoğlu, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, toplumun verem hastalığı hakkında bilinçlenmesi ve duyarlı olabilmesi için her yıl konuyla ilgili olarak resim ve kompozisyon yarışmalarının düzenlendiğini söyledi. Bu etkinliklerin öğrencilerin bilinçlendirilmesinin yanı sıra sosyal faaliyetlere katılma açısından da önem arz ettiğini belirten Çobanoğlu, il merkezinde düzenlenen yarışmalara resim dalında 43 ve kompozisyon dalında 21 öğrencinin katıldığını bildirdi.
Genel olarak salığını ihmal eden bir toplum olduğumuza değinen Vali Mustafa Malay da konuşmasında, genç neslin ilgisi sayesinde bu durumun yavaş yavaş düzelmekte olduğunu ifade etti. Küçük bir mikrobun insan sağlığını derinden etkileyebildiğine işaret eden Malay, mikropların insanları öldürebildiğini veya vücutta kalıcı etkiler bırakabildiğini kaydetti. Bilinen çok fazla hastalık olmasına rağmen bunların çoğunun tedavilerinin mümkün olduğuna işaret eden Malay, Bundan 50 sene önce veremin tedavi bilinmediği için birçok vatandaşımızı bu hastalığa feda ettik. Şimdi çeşitli ilaçlar ve tedavi yöntemleriyle bu hastalıkla mücadele ediliyor. Artık sadece hastanelerde değil vatandaşlarımızın evlerine kadar sağlık hizmetlerini götürüyoruz. Ama halen geri kalmış ve temizliğe dikkat edilmeyen bölgelerde bu hastalıkla karşılaşıyor. Verem teşhisi konulmasının ardından hemen ilaç tedavisine başlanılması gerekiyor. Biz toplumumuz tüm hastalıklar konusunda yeteri kadar bilinçlendirirsek, salık bir toplum olarak yaşamımızı sürdürmeye devam ederiz dedi.
Toplantıda yapılan konuşmaların ardından düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Sümeyye Akkaya ve resim yarışması biricisi Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Büşra Koyuncu plaket ve ödüllerini Vali Mustafa Malay'ın elinden aldı. Yarışmalarda dereceye giren diğer öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.