Vergi denetimi başlıyor

Vergi denetimi başlıyor

Vergi Dairesi envanter sayım ve denetimine başlıyor

Gerçek Gazetesi
Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada vergi mükelleflerinin çıkardıkları envanterlerin denetimden geçeceği ve sayımlarının yapılacağı belirtildi. Söke Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban mükelleflerin envanter çıkarırken saydam ve titiz davranmaları gerektiğini belirterek, “Yapılacak sayım ve denetimler sonucunda eksik veya fark çıkması durumunda cezai işlem uygulanacaktır. Mükelleflerin bu hususta dikkatli davranmaları ve mal sayımlarında titiz olmaları gerekir” dedi.
Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz yapılacak olan kontrollerde usule uyulup, uyulmadığını kontrol etmek Vergi Dairesi Başkanlığı’nın görevlerindendir diyerek açıklamasına şöyle devam etti:
“Başkanlığımız, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak, mükellef haklarını gözeterek yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle yükümlülüklerini kolayca yerine getirmeleri için tedbirler almak; saydamlık, katılımcılık, verimlilik, etkinlik ve mükellef odaklılık temel ilkelerine göre görcv yapmaktadır. Bu çerçevede vergi mevzuatındaki yükümlülüklerine uyması beklenen mükelleflerden gönüllü uyum çerçevesinde;
Mükel1ef1erimizin dönem sonu itibariyle işyerlerinde, depolarında v.b. işletmelerinde bulunan bütün alacak ve borçlarını, mallarını saymak, ölçmek, tartmak ve değerlemek suretiyle envanterini çıkarması kanuni zorunluluktur. Mükelleflerimiz tarafından yapılan bu envanterlerin doğru olup olmadıgı, belirlenen usullere uyulup uyulmadığını da kontrol etmek Başkanlığımız görevleri arasındadır. Başkanlığımızca işyerlerinde fiili envanter (sayım) çalışmaları yapılacaktır.
Yapılacak denetim sonucu mükelleflerimizin çıkardığı envanterlerde eksiklik veya fark çıkması halinde cezalı işleme maruz kalacaklardır. Mükelleflerimizin cezalı işleme maruz kalmaması için yıl sonu itibariyle yapacakları mal sayımı çalışmalarında daha titiz davranmaları, envanterini eksiksiz çıkarmalan menfaatleri gerektiği şüphesizdir.
Envanter denetiminde her hangi bir sektör veya mükellef kitlesi belirlenmemiş olup hütün mükelleflerimizin yasal bir zorunluluk olan envanter çalışmalannı gereken titizliği göstererek yapmaları gerekmektedir. Mükelleflcrimizin ticaretini yaptığı emtialara ilişkin fiili durumlar ile kaydi durumlarının tespitine yönelik olarak 9-31 Ocak 2008 (cumartesi günleri dahil) tarihleri arasında envanter denetiminin yapılacağı hususunda siz değerli mükelleflerimizin bilgilendirilmesine ve uyarılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Tüm mükelleflerimize duyurulur”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.