Veteriner Hekimlere Aydın’da suni tohumlama kursu

Veteriner Hekimlere Aydın’da suni tohumlama kursu

Veteriner Hekimlere Aydın’da suni tohumlama kursu

Aydın Hekimler Odası öncülüğünde Aydın ile birlikte 9 ilden veteriner hekimlerin katıldığı suni tohumlama kursu düzenlendi. Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen kursları başarı ile bitirenlerin Bakanlık onaylı sertifika alacağı kursların yoğun ilgi gördüğü belirtildi.
Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, Aydın Veteriner Hekimler Odası olarak mesleki eğitim çalışmalarının odanın önemli faaliyetleri arasında yer aldığını belirterek, sadece Aydın’daki veteriner hekimlere yönelik değil ülke genelindeki veteriner hekimlere yönelik de eğitim hizmetleri verdiklerini söyledi. Gelen taleplere göre mesleki konularda kurslar düzenlediklerini ve meslektaşlarının gelişimine katkıda bulunmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Uçmaklıoğlu, “Suni tohumlama ülkemizle birlikte bütün dünyada sığırların gebe bırakılması için yapılan bir uygulamadır. Suni tohumlama yapılmasıyla ilgili birçok yöntem var. Kursta, dünyadaki diğer ülkelerde de yaygın olarak kullanılan suni tohumlama yöntemi konusunda eğitim veriyoruz” dedi.
2011 yılında çıkarılan yönetmelikle, suni tohumlamayı da sertifikası olanların yapabildiğini kaydeden Başkan Uçmaklıoğlu, “Serbest veteriner hekimlerin suni tohumlama yapabilmesi için suni tohumlama sertifikasına sahip olması gerekiyor. Bu kapsamda açtığımız kursta Aydın’da yeni göreve başlayan veya bu güne kadar suni tohumlama sertifikası almayan veteriner hekimlere yönelik düzenlediğimiz kurslar yoğun ilgi gördü. Kursa Aydın ilimizin yanında Giresun, Diyarbakır, Muğla, İzmir, Antalya Balıkesir ve Adıyaman illerinden de katılan kursiyerlerimiz var.5 gün boyunca devam edecek kursu başarı ile tamamlayanlar sertifika alacak” dedi.
Veteriner hekimlere Aksaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Barbaros Tuncer’in yanı sıra Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri kurs verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.