VETERİNERLERE KEDİ VE KÖPEKLERDE DİŞ

VETERİNERLERE KEDİ VE KÖPEKLERDE DİŞ

VETERİNERLERE KEDİ VE KÖPEKLERDE DİŞ SAĞLIĞI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ ANLATILDI


Gerçek Gazetesi
Aydın Veteriner Hekimler Odası Öncülüğü"nde bölgede faaliyetlerine yürüten veteriner hekimlere yönelik kedi ve köpeklerde ağız ve diş sağlığı ve tedavi yöntemlerine ilişkin eğitim programı düzenlendi. Seminerde kedi ve köpeklerin de daha sağlıklı olabilmeleri için her gün dişlerinin fırçalanması gerektiği belirtildi.
Aydın Veteriner Hekimler Odası olarak, sektöre yönelik çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ve son günlerde evde beslenen kedi ve köpeklerin en fazla ağız ve diş sıkıntısı nedeniyle rahatsızlandığını belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, “Aslında insanlardaki sistemin aynısı memeli hayvanlarda mevcut. Küçük değişiklikler olsa da genelde işleyiş ve yapı aynı olduğundan ağız ve diş sağlığı da hayvanların yaşam kalitesi bakımından çok önemli” dedi.
Veteriner Hekim Efe Onur tarafından uygulamalı olarak verilen eğitime özellikle pet hayvanlarla ilgilenen veteriner hekimler yoğun ilgi gösterdi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikanın verildiği program hakkında bilgi veren Uçmaklıoğlu, “Eğitimde ağız ve diş sağlığının korunması için kedi ve köpeklerde ağız içi muayenenin önemi vurgulandı. Evcil hayvanlardan kedi ve köpeklerin de günde en az 1 kere dişlerinin fırçalanmasının, süt dişlerinin zamanında kalıcı dişlerle yer değiştirip değiştirmediğinin kontrolünün önemi üzerinde duruldu. Eğitime katılan veteriner hekimler ağız içi röntgen çekimi, diş muayenesi, diş çekimi, kanal tedavisi, diş taşlarının temizlenmesi gibi konularda bilgilendirildi ve eğitim oldukça yararlı oldu” diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.