Voleybol temsilcimiz Behlül

Voleybol temsilcimiz Behlül

Kanada’daki voleybol temsilcimiz Behlül Yavaşgel, başarı çıtasını yükseltiyor


Necati MALDAR
Gerçek Gazetesi
Öğrenim için gittiği Kanada"da voleybol bursu ile okuyan Sökeli Behlül Yavaşgel,voleybol"daki başarısı ile dikkat çekiyor.
Kanada Thompson Rivers Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde eğitim gören Behlül Yavaşgel, Kanada da sporcular için en zor olan şeyin okulla spor arasındaki bağı iyi kurmak, dengelemek olduğunu söyleyen Behlül Yavaşgel, eğitime çok önem verildiğini anlatıyor. Behlül, ders notlarının belli bir ortalamanın altına düştüğünde takımdan çıkarıldığını ve ancak ortalamanın yükselmesiyle takıma geri dönülebildiğini söylüyor. Voleybol oynamaya Kanada"nın Wolfpack Volleyball Takımında devam eden Behlül Yavaşgel, takıma ancak Kanada"ya gittiğinde dahil olabilmiş. Behlül takıma seçilme macerasını şu sözlerle anlatıyor: "Buraya gelmeden önce takımımın antrenörüne maç cd"mi yolladım. Beni deneyeceklerini söyledi. Önce evet demedi. Buraya geldikten sonra takıma kabul edildim."
Dünyanın birçok yerinden transferleri olduğuna değinen Behlül, Fransa, Danimarka ve Amerika"dan transfer yaptıklarını söyledi.
Kendini çok geliştirdiğine de değinen Behlül, "Ben geldiğim seneden beri çok büyük aşama kaydettim. İlk geldiğimde smaç yüksekliğim 3.36 iken şuan 3.43. Burada kendimi voleybol açısından en çok geliştirdiğim şey ise "manşet. Geçtiğimiz sene Kanada Şampiyonası"nda Kanada"nın en iyi ilk 6"sı ve yedek ilk 6"sı seçildi. Ben yedek ilk 6"da köşe oyuncusu olmama rağmen en iyi libero olarak seçildim" diye konuştu.
Kanada"da 5 tane bölge olduğunu ve her bölgede 18 takımın mücadele ettiğini belirten lejyoner voleybolcu, kendi bölgesinde ilk 3"e girersen takımın Kanada Şampiyonası"na katıldığını anlattı. Behlül, "Şampiyona 4 hafta sürüyor. 4 hafta boyunca 4 farklı şehirde maçlar yapılıyor. Bu maçların sonunda Kanada Şampiyonu seçiliyor. Yıl içinde toplam şampiyona dahil 72 lig maçı yapıyoruz. Geçtiğimiz sene şampiyonaya kalabildik ve 3. olduk. Ondan önceki senede ise 1 setle şampiyonaya gitmeyi elimizden kaçırdık. 3. olduğumuz Şampiyona"da takımımın en istikrarlı oyuncusuydum.  Bunun dışında kendi bölgemizde de 1 tane 1.lik, 2 tane 3.lüğümüz var" dedi.  
Takımıyla sadece Kanada"da maçlar yapmadıklarını anlatan Behlül, sezon öncesinde Chicago veya Avrupa"ya giderek kamplar yaptıklarını da kaydetti. Genç voleybolcu geçen sene Avrupa"da 3 haftalık bir kamp yaptıklarını Danimarka, Hollanda, Belçika ve Almanya"da kaldıkları süre içinde o ülkelerdeki Birinci Lig takımlarıyla maçlar yaptıklarını ifade ederek, "Belçika ve Danimarka"da maçlarımızı izleyen takım menajerleri okulum bittikten sonra benimle görüşmek istediklerini, takımlarında beni görmek istediklerini söylediler. Şuan sezon öncesi hazırlık dönemindeyiz ve önümüzdeki sene hedefimiz son iki senedir elimizde kaçırdığımız Kanada Şampiyonluğu" şeklinde konuştu. 
TEK ÜZÜNTÜSÜ TAKİP EDİLEMEMEK 
Bundan sonraki hedefine de değinen başarı smaçör, okulunu bitirdikten sonra Türkiye"de veya Avrupa"da voleybol yaşantısına devam etmeyi istiyor. Kendisini en çok üzen şeyin Türkiye"den antrenörlerin kendisini takip edemediğini belirten Behlül, "Buradaki başarılarımdan, takımımın durumundan haberleri olmuyor. Ama bundan sonraki hedefim Türkiye"deki antrenörlere kendimle ilgili daha fazla bilgi verebilmek... Eğer bana ulaşmak isteyen antrenörler olursa takım antrenörümün maili olan [email protected] adresinden bana ulaşabilirler.  Türkçe olarak da mail atabilirler" dedi. Okulla sporu beraber yürütebilmenin çok zor olduğuna değinen Behlül sözlerini şöyle tamamladı: "Okulla sporu beraber yürütebilmek çok büyük bir başarı. Türkiye"de bunu başarmanın ne kadar zor olduğunu yıllarca yaşadık gördük. Amaçlarımdan biri de, Türkiye"deki sporculara sporun yanında bir meslek sahibi olmanın, diploma almanın ne kadar önemli olduğunu göstermek. Spor ve okulun aynı anda yürütülebildiğini kanıtlamak."
Behlül Yavaşgel"in Kariyeri 
Altyapıda; 5 İstanbul şampiyonluğu, 4 ikincilik, 2 üçüncülük 2 Türkiye şampiyonluğu, 5 Türkiye ikinciliği Milli takımda; 30 kere yıldız ve genç milli olarak  2 tane balkan 2.liği   Liselerde; 2 tane İstanbul 1.liği, 1 tane de ikincilik, 1 tane Türkiye Şampiyonluğu,  2 tane de 2.lik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.