YA ÖZÜR DİLE YA DA İSTİFA ET!!!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Facebook hesabından yaptığı paylaşımla bir kez daha tepkileri üzerine çekti. Aydın Büyükşehir Belediyesinin bir cani tarafından katledilen Özgecan için açtığı parkı eleştirmek isterken adeta duvara toslamış. Açıklamasında, Özgecan'ı katleden caniyi eleştireceğine Özgecan'ı ananları kınayarak caninin sırtını sıvazlamış…

Bu nasıl bir ruh halidir?

Bugünlerde kullanılan bir klişe söz var!

"Sen neyin kafasını yaşıyorsun?" diye.

Hakikatten sayın milletvekili, "Sen neyin kafasını yaşıyorsun?"

Milletvekili adayı gösterilmeyeceği konuşulan Mehmet Erdem'in anlaşılan ruh hali hiç iyi değil. Ruh sağlığının bozulduğu ortada. Ne dediğini, ne yaptığını bilmiyor. 

İkinci Nihat Doğan vakası yaşıyoruz.

O şarkıcı. O'nun çirkin sözlerini bir yere kadar eleştirir ve unutmaya calışırız.

Siz ise milletin vekilisiniz. Sizin böyle bir aymazlığa hakkınız yok. Millet sizi vekili olarak tayin etmiş. Konuşurken dikkatli olmalısınız. Üsturuplu ve ölçülü konuşmalısınız. Sizin çirkin sözleriniz de unutulmaya yüz tutar ama yıkar da geçer. Aynen şimdi olduğu gibi…

Kimi kınıyorsunuz ve de neden kınıyorsunuz sayın Erdem?

Bir çiçeği dalından koparan caniyi kınamak sizin için bu kadar mı zor?

Tekrar milletvekili olabilme hırsınız kin ve nefrete dönüşmüş göremiyorsunuz. Sanıyorsunuz ki Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirerek prim yapacaksınız! Halkın gözünde krediniz kalmamış ama sıfırı tüketmek için ne gerekiyorsa yapıyorsunuz. Başkan Özlem Çerçioğlu'na kin ve nefretle saldırarak AK Parti'nin sizi 1. sıradan milletvekili adayı göstermesini bekliyorsunuz? Hele hele böylesi hassas bir konuda. 

Bak Nihat Doğan'a!  Binlerce kez özür diledi. Af diledi. Erdemli davrandı. 

Haydi sıra sende! Çık halkın karşısına, "Özür dilerim, beni affedin. Hırsımın kurbanı oldum. Milletvekili adayı gösterilmeyecek olmam nedeniyle kendimi kaybettim. Gözümü kin ve nefret bürüdü. Ruh sağlığım bozuldu. Özgecan kızımızı Aydın'da ölümsüzleştirmek isteyenlere saygısızlık yaptım. Başkan Özlem Çerçioğlu'na yanlış yaptım. Aydın halkından özür diliyorum ve de bu caniyi kınıyorum. Özgecan'ı katleden caninin en ağır cezayı almasını istiyorum. TBMM'de kanun değişikliği isteyeceğim. İdamın yasalaşması için çalışacağım. Böyle canilerin yaşama haklarının olmadığına inanıyor ve işledikleri bu gibi suçlar nedeniyle asılmalarını istiyorum." de.

Başkan Özlem Çerçioğlu, Özgecan Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmasında, "Ben bir anneyim, bir kadınım" dedi. 

Bu özelliği O'nu erkeklerden farklı kıldığı için bugün bu açılış yapıldı. Tüm Türkiye üzüldü ama ONLAR'ın gözleri farklı doldu, farklı duygulandılar. 

Bunu bile anlamaktan aciz olduğunuz için yine saldırdınız. 

Siyaset yaptınız. 

Sizin yaptığınız da kadına şiddet. 

Linç girişimi. 

Siyasi canileşme.

Türkiye genelinde ilk olarak Aydın'da böyle bir açılışın yapılması ne kadar anlamlı. Çünkü bizler batıyız. Aydınız. Bununla övünmeliyiz.

Bu özellikten dolayı gurur duyacağınıza, Özgecan'ı anmak ve ismini ölümsüzleştirmek isteyenleri kınadınız. Siyasi malzeme olarak gördünüz. Orada toplanan kadınları erkek egemen düşünce sahipleri olarak gördüğünüz ve yine kınadınız. Kınanacak halinizle utanmadan sosyal medya üzerinden sırıtarak ahkam kestiniz. 

Allah korusun ama böyle bir acı başınıza gelse nasıl bir duygu seline kapılırdınız?

Özgecan için toplanan, O'nu yaşatmak için çırpınanlara yine saldırır mıydınız?

Çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız ve içimiz yanıyor. Bu vahşet karşısında etkilenmemek imkansız. Kanımız dondu adeta. Kanımızı donduran bir de milletin vekili sıfatını taşıyan Mehmet Erdem oldu. İnsanlar dondurucu soğuğa rağmen, göz yaşları içinde Özgecan için üzülürken siz kalkmış fırsatçılar yakıştırmasında bulunuyorunuz. Bu durumda asıl fırsatçı siz olmuyor musunuz?

O anda orada bulunan herkes Özgecan'da kendisinden bir parça görüyordu. Başkan Özlem Çerçioğlu ve törene katılanlar Özgecan'ı çocuğu gibi görüyordu. Ama siz bunu nereden bileceksiniz ki! Sizi körelmiş duygularınız ve vicdanınızla başbaşa bırakmak en doğrusu.

Ben bu yazıyı yazarken bile sosyal medya üzerinden en ağır eleştirileri aldığınızı görmekteyim.

İnsanlıktan nasibinizi almamış, diyorlar…

Milletvekili müsveddesi, diyorlar…

Vicdansız, diyorlar…

Kıskanç, diyorlar…

Tepkileri dindirmek için Nihat Doğan'ı kendine örnek al.

Allah'ın işine bak! 

Ne eylerse güzel eyleyen Allah'ım. Soy ismindeki erdem sana boşu boşuna verilmemiş demik ki. Şimdi al onu kullan. Erdemli davran! Özür ve af dile.

Bunu yapamıyorsan da istifa et…

Önceki ve Sonraki Yazılar