Yabancılar Zeytin Dalı Harekatına katılmak için askerliğe başvurdu

Yabancılar Zeytin Dalı Harekatına katılmak için askerliğe başvurdu

Aydın’a yaşayan çoğunluğu Suriye kökenli yüzlerce yerleşik yabancı, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatında görev alabilmek için askerlik başvuru yaptı.

ADÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu öncülüğünde bir araya gelen Aydın Suriyeliler Derneği ve Aydın Ahıskalılar Derneği üyeleri, Türkiye’nin Afrin’de icra etmekte olduğu Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla toplu olarak Aydın Askerlik Şubesi’ne giderek dilekçe verdi. “Tek umut Türkiye”, “Afrin için tek yürek”, “Bizi de askere alın” ve “Teşekkürler Türküye, kanımız ve ruhlarımız sizinle” yazılı dövizlerle askerlik şubesi önünde toplanan çoğunluğu Suriye kökenli yüzlerce yabancı Mehmetçikle omuz omuza çarpışabilmek için askere alınmalarını talep etti. Yabancılara, farklı yaş gruplarından kadın ve erkek Aydınlılar da destek verdi.


 

Hiç düşünmeden askere alınmak için başvuru yaptığını belirten Suriye uyruklu Fadim Musa, “Afrin operasyonunun başladığını duyunca çok mutlu olduk. Çünkü sınırda DEAŞ, PYD ve PKK yüzünden baya sıkıntılar yaşanıyor. İnşallah bölgeye huzur gelecek. Hem Türk halkına hem e Türkiye devletine çok teşekkür ederiz. Biz burada huzurlu yaşıyoruz. Halkımız zor durumdayken bizim bu şekilde yaşamamız nankörlük olur. Gönüllü olarak hemen Afrin’e gitmeye hazırız. Bize bir görev verilirse hemen silahlanıp sınıra gidebiliriz” diye konuştu.


 

“Savaş bitecek ve biz akrabalarımıza kavuşacağız”

 

Aydın’da Elektrik Elektronik Mühendisliği eğitimi alan Suriye uyruklu Abdullah Allaf’da, savaşın er veya geç biteceğini kaydederek, ise, şöyle konuştu: “Savaş bitip geri döndüğümüzde ülkemizi yeniden inşa edeceğiz. İnşallah bu günlerden kurtulup ailemiz ve akrabalarımızı yeniden göreceğiz. Siyasi ve hükümet olarak Türkiye Cumhuriyeti bize hem Türkiye içinde hem de dışarıda çok destek veriyor. Bu yüzden sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizin askerleriniz özgürlüğümüz için şehit oluyor. Bu yüzden onlara şükranlarımızı sunuyoruz”


 

“Sergilenen refleks takdire şayan”

 

Aydın’da 100’ün üstünde farklı ülkeden öğrenci ve yerleşik yabancı olduğunu ifade eden Göç İdaresi İl Müdürü Soner Koç ise, yabancıların Zeytin Dalı Harekatına destek için verdikleri refleksin gurur verici olduğunu söyledi. Koç, “Mehmetçiğimizin Afrin’e barış ve huzur getirmek için gerçekleştirdiği operasyona destek veren ve bizzat ‘Biz de savaşmak istiyoruz. Biz de Mehmetçiğin yanındayız’ diyerek tepki veren siz kardeşlerimizi kutluyorum. Verdiğimiz dilekçelerle ilgili kararı yetkililerimiz verecektir ama ancak bugün Aydın’da yaşayan yabancıların yerli vatandaşlarımızla birlikte ortak bir paydada toplanarak bir duruş sergilemesi takdire şayandır” şeklinde konuştu.


 

Yapılan açıklamaların ardından oluşturulan masa ve banklarda kendilerine verilen dilekçeleri dolduran yabancıların hazırladıkları dilekçeler, yapılan duanın ardından grup temsilcileri tarafından Aydın Askerlik Şubesi yetkililerine teslim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.