YAĞIŞLAR SEVİNDİRDİ

YAĞIŞLAR SEVİNDİRDİ

YAĞIŞLAR ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ

Gerçek Gazetesi
Son Günlerde etkisini gösteren yağışlar Söke Ovası'nda buğday ekim hazırlığı içinde olan üreticinin yüzünü güldürdü. Kuraklık nedeniyle sıkıntılı geçen pamuk üretim sezonu sonrasında, ovada buğday ekimine hazırlanan üretici yağışlardan memnun.
Yağışlar dolayısıyla oldukça mutlu olduklarını ve toprağın buğday ekimi için beklenen kıvama ulaştığını belirten Söke Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Muhsin Örnek; "Son yağışlar yüzümüzü güldürdü. Küresel ısınma ve kuraklık ile birlikte çiftçilerimiz zor bir dönemden geçiyor. Söke Ovası'nda pamuk üreticisi çok zor bir sezon geçirdi. İnşallah yağan yağmur bereketin habercisidir. Geç de olsa kavuştuğumuz yağışların devam etmesi için dua ediyoruz" dedi.
GÖZÜMÜZ ÇİNE BARAJI'NDA
Temeli 1995 yılında atılan ve bölgede sulama ve taşkınların önlenmesi için çok önemli bir proje olan Çine Barajı'nın 2008 yılında su tutmaya başlamasının çok önemli olduğu vurgulayan Söke Ziraat Odası Başkanı Örnek "Barajın bu sezon su tutmaya başlamasını dört gözle bekliyoruz. Siyasetçilerimiz de bir çok toplantıda Çine Barajı'nın 2008 yılında su tutmaya başlayacağı yönünde açıklamalar yapmışlardı. Bizim de gözümüz Çine Barajı'nda. Barajın su tutmaya başlaması Aydın çiftçisi için hayati önem taşıyor" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.