Yahya Kemal Beyatlı’yı anma gecesi yapıldı

Yahya Kemal Beyatlı’yı anma gecesi yapıldı

Yahya Kemal Beyatlı’yı anma gecesi yapıldı

Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği"nin, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği"nin katkıları ile düzenlediği “Yahya Kemal Beyatlı"yı Anma Şiir ve Müzik Gecesi” Aydın Nevzat Biçer Konferans Salonu"nda yapıldı. Aydın Valisi Kerem Al"ın yanı sıra; Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Eski Aydın Senatörü Sadettin Demirayak, Aydınlı şiir ve müzikseverlerin katılımı ile gerçekleştirilen "Yahya Kemal Beyatlı"yı Anma Şiir ve Müzik Gecesi" saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ankaralı Şaire Ulviye Savtur"un sunumu ile Yahya Kemal Beyatlı"nın hayatı ve şiirde taşıdığı özellikler ele alındı. Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, "Ok" adlı şiiri seslendiği gecede; Aydın Valisi Kerem Al, şiir ve müziğin toplumu kaynaştıran bir özelliğe sahip olduğunu ifade ederek, “Aydın"da düzenlenen şiir ve müzik gecelerini yürekten destekliyorum. Bundan sonra da fırsat buldukça bu gecelere katılmak istiyorum. Aydın Valiliği olarak bundan sonra yapılacak kültürel etkinliklerde yanınızda olacağız. Yahya Kemal Beyatlı, edebiyatımıza damgasını vurmuş önemli bir şair ve devlet adamıdır. Onu anmak ve şiirlerini şairlerimizin yorumlaması ile dinlemek hepimizi mutlu edecek. Bu nedenle sözü şairlerimize bırakmak istiyorum” dedi.
Faslı Ala Topluğu Şefi ve Solisti Uğur Şumnulu, "Mehlika Sultan" adlı şiiriyle şiir dinletisine geçildi. Sırayla; Ulviye Savtur (Bir başka Tepeden), Kenan Çiftçi (Duyuş ve Düşünüş), Güner Dokuyucu (Özleyen), Ergün Gül (Sessiz Gemi), Salih Zeki Emirli (Rindlerin Akşamı), Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz ( Akıncılar), İlknur Mersin (Geçmiş Yaz), Gizem Çakır (Eylül Sonu), Süleyman İncedal (Bir Dosta Mısralar), Metin Akdeniz (Erenköy"de Bahar), Ali Haydar Öztürk (Moda"da Mayıs), Nejla Baştuğ (Gece Bestesi), Beysül Yurdakul (Aşk Hikayesi), Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü (Hazan Bahçesi), Ünver Pazarlı (Nazar), Mehmet Orhan (Bir Tepeden), Hamdi Akgül (Bir Yıldız Aktı), Erkan Acar (Eski Mektup), Ergün Doğan (Gurbet), Saffet Mantar (Siste Söyleniş), Yaşar Çağbayır (Ses), Musa Koyunsev (Güftesiz Beste) ve Mehmet Tosun (Mohaç Türküsü) şiirlerini seslendirdiler. Şiir ve müzik gecesinin ikinci bölümünde; Faslı Ala Grubu eşliğinde Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştirildi. Yahya Kemal Beyatlı"nın şiirlerinden; Hicaz, Uşşak, Segah, Karcığar ve Kürdilihicazkar makamlarında bestelenen şarkılar Solist Uğur Şumnulu tarafından okundu.
Aydın Valisi Kerem Al, şiir ve müzik gecesinin sonunda şairleri tek tek kutlayıp, gecenin anısına topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.