YALÇIN YILDIRIM, VALİLİĞİN SUÇ İŞLEDİĞİNİ BELGELEDİ

YALÇIN YILDIRIM, VALİLİĞİN SUÇ İŞLEDİĞİNİ BELGELEDİ

Aydın'da Devlet kurumlarının gizliliği zedelendi

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Valiliği'nden, Aydın Büyükşehir Belediyesine gönderilen 29.07.2015 tarih ve 8881 sayılı soruşturma yazısı Vali Erol Ayyıldız'ı sıkıntıya soktu. 

Aydın Gündem isimli sitede yapılan haberde; "Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı hakkında, Hacivat-Karagöz adlı sanat eserini izinsiz olarak yazılı, görsel ve sosyal medyada kullanıldığı ön inceleme konusunun  mevzuata aykırı ve usulsüz ihale ve bu işlerde sahte evrak kullanıldı" şeklinde ifadeler kullanılmıştı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi de bu gelişme üzerine Aydın Valiliği'nin yazısında gerçek dışı ve suç isnadı içeren ifadeler barındırdığından bahisle iftira suçu oluşması sebebi ile Aydın Valiliği hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.

VALİLİĞİN SUÇ İŞLEDİĞİNİ BELGELEDİ

Bugün yaşanan bir gelişme Aydın Valiliği'nin çürütürken, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni doğrular özellikteydi. Aydın Gündem isimli haber sitesinde Yalçın Yıldırım imzasıyla yapılan haber Aydın Valiliği'nin suç işlediğini belgeledi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın basın danışmanı gibi çalışan Yalçın Yıldırım'ın haberde kullandığı belgede, mevzuata aykırı ve usulsüz ihale ve bu işlerde sahte evrak kullanıldığı yönünde hiç bir ifadeye yer verilmediği görüldü. Aydın Valiliği'nin belirttiği suçlamaların Yalçın Yıldırım tarafından yayınlanan belgede yer almadığının görülmesi hem iftira suçunun oluştuğunu belgeledi hem de "Aydın Valiliği ne yapmaya çalışıyor?' sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Yalçın Yıldırım yaptığı haber ve yayınladığı belgeyle istemeden de olsa Aydın BŞB'yi haklı çıkarmış oldu.

DEVLET KURUMLARI ZARAR GÖRÜYOR

Aydın'da Devlet kurumlarının gizliliği çok ciddi yara almaya devam ediyor. Aydın Valiliği'ne yakınlığı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğu'na düşmanlığıyla bilinen Aydın Gündem isimli internet sitesinde bu belgenin yayınlanmış olması eleştiriliyor. Gizliliği olan bu belgenin haber sitesine servisi "pes!" dedirtti.  

Ceza Mahkemesi Kanunu (CMUK)'a göre savcılık soruşturmalarının gizliliği vardır ve kamuoyuna sızdırılamaz. Durum böyleyken, Hacivat ve Karagöz isimli perde oyunu ile ilgili başlatılan soruşturma evrağının basın mensuplarının ellerinde gezmesi ve haberlerinde kullanmaları anlaşılır gibi değil. Gizli olan soruşturmaya ait savcılık evrağını bu kişilere kim verdi? Nasıl verdi? Tam da Adli Yıl açılışında yaşanan bu aymazlık anlaşılır gibi değil. Devlet kurumunun gizliliğinin ortadan kalkmasına ve güvenilirliğinin zedelenmesine neden olan gelişme nasıl bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğumuzu gözler önüne serdi.

Yazılarında cumhuriyet savcılarını dillerine dolayan ve "savcılar göreve!" çağırma cüretini gösterenler, birileri aracılığıyla elde ettikleri belgenin hesabını nasıl verecekler merak ediyoruz? Adli yıl açılışında cumhuriyet savcılarının bu aymazlık konusunda nasıl bir yol izleyecekleri de ayrı bir merak konusu! 

Aydın kamuoyu; gizliliği olan belgeleri bu kişilere kim veya kimlerin sızdırdığının ortaya çıkmasını istiyor. Bu kişi veya kişilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yargıya hesap vermeleri isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.