YAPILAN SAYGISIZLIK İÇİN HALA ÖZÜR BEKLİYORUZ

YAPILAN SAYGISIZLIK İÇİN HALA ÖZÜR BEKLİYORUZ

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir “Özlem ÇERÇİOĞLU'na yapılan bu çirkin saygısızlığı kadınlar olarak kınıyoruz. Yaptıkları bu saygısızlık için hala özür bekliyoruz” dedi.

Gerçek Gazetesi

Yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir Özlem Çerçioğlu'na yapılan çirkin saygısızlığı kadınlar olarak kınadıklarını ve bu saygısızlık için hala özür beklediklerini ifade etti. Özdemir yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

“Adnan Menderes Üniversitesi 2019-2020 Akademik yılı açılış töreni için kente gelen son Başbakan ve Eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım ile tören alanına geçiş sırasında yan yana yürüyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın omuz hareketi yaparak Binali Yıldırım'ın yanına geçmeye çalıştığı gözlerden kaçmamıştır.

Bu saygısızlık, başarısı sadece Aydın da değil tüm Türkiye de takdir görmüş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na değil aynı zamanda tüm kadınlarımıza yapılmıştır.

Yerel seçimler de yarıştığı rakibinin bir anne, bir eş, bir kadın olduğunu maalesef unutmuştur.

Bu hareket sayın AKP Milletvekilinin saygısızlığının, nezaketsizliğinin ve kadın düşmanlığının ete kemiğe bürünmüş halidir.

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, mesnetsiz ifadeleriyle yapılan seviyesiz hareketin savunucusu olmuştur.

AKP Aydın Milletvekili Kuvvet Erim yaptığı konuşma da "Ben Mustafa Savaş'ın yerinde olsaydım, o kadına tekme tokat girer, ayağımın altına alırdım. Dua etsin orada ben yoktum." ifadesini de kullanmıştır.

Kadına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü şiddetin her platform da ve sürekli olarak yapılması nerdeyse gelenek haline gelmiştir.

Bir Belediye Başkanına hele hele Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapılan bu uygunsuz hareket hiçbir yurttaş tarafından kabul edilemez.

CHP Aydın İl ve İlçe Örgütleri olarak, kadına yönelik sistemli, sürekli olan şiddeti kınıyoruz.

Yapılan bu davranış kabul edilemez.

AKP yöneticilerine önerimiz” tüm yurttaşlar tarafından kınanan bu olayın savunuculuğunu yapmak değil, yaşadığı kente yakışan bir birey olarak kim tarafından yapılırsa yapılsın siyaseti bir kenara bırakarak, kadınların kamusal alandaki yerini ve toplumdaki saygınlığını artıracak davranışlarda bulunmalarıdır."

Kadınlar bu ülkenin varoluş sebebidir. Kadınlar sizleri iyi birey yapmak için çalışan kutsal varlıklardır. Kimse kadının ve kadın gücünün önüne geçemez. Özlem Çerçioğlu'na yapılan bu çirkin saygısızlığı kadınlar olarak kınıyoruz. Unutmayınız ki cennet kadınların ayakları

altındadır. Yaptıkları bu saygısızlık için hala özür bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.