Yaralı Kızıl Şahin tedavi altına alındı

Yaralı Kızıl Şahin tedavi altına alındı

Aydın’da Bafa Gölü Tabiat Parkı’nda doğaseverler tarafından bulunan Kızıl Şahin tedavi altına alındı.

Aydın’da Bafa Gölü Tabiat Parkı’nda göl kenarında gezintiye çıkan doğaseverler tarafından yaralı bir Kızıl Şahin bulundu. Uçamadığı ve kanadında yaralar bulunan Kızıl Şahin’in ilk tedavisi Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından yapıldı. Buradaki tedavisinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi altına alınan yırtıcı kuşun muayenesinde kanadında kırıklar olduğu ve ateşli bir silahla vurulduğu tespit edildi.

 

Yaralı halde bulunan Kızıl Şahin’in veterinerlik Fakültesi’ndeki tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.

 

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü yırtıcı kuşların ekolojik dengeye önemli katkılar yaptığını belirterek, “Kızıl Şahin kasti olarak bilinçsiz bir kişi tarafından ateşli bir silahla vurulmuştur. Doğada buna benzer olaylarla sık sık karşılaşmaktayız. Ne yazık ki cahil ve bilinçsiz kişilerce bu canlılar keyfi olarak vurulmaktadır. Halbuki yırtıcı kuşlar tarım zararlılarını yiyerek ekolojik dengeye önemli katkı yapmaktadır. Bu yırtıcıların çoğalması demek, tarım ilaçlarının daha az kullanılması demektir. Bu yüzden yırtıcı kuşlar mutlaka korunmalıdır. Yırtıcı kuşları hedef tahtası olarak gören kişiler uyarılmalı, bunları görenler mutlaka Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüklerine haber vermelidir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.