Yaralı martı uçamıyor

Yaralı martı uçamıyor

AKBÜK BELDESİNDE BALIKÇILAR TARAFINDAN BULUNAN MARTI TEDAVİ EDİLMEK ÜZERE DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜHENDİSLİĞİ'NE TESLİM EDİLDİ

Gerçek Gazetesi
Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde balıkçılar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra koruma altına alınan bir martı için tüm çevreciler seferber oldu.
Mandalya Körfezi kıyısındaki Akbük beldesinde balıkçılar tarafından bulunan martı, kanadındaki sorun nedeniyle uçamadığı için korumaya alındı.
Bölgede inceleme yapan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyeleri, yaralı martının bir an önce tedavi edilmesi gerektiğini belirterek martıyı teslim aldı. EKODOSD üyesi Dr. Zeynep Kabacak tarafından ilk kontrolleri yapılan martı daha sonra Kuşadası Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'ne teslim edildi.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yaralı martının gerçek yerine yani dostlarının arkadaşlarının yanına dönebilmesi için koruma altına alındığını belirterek tedavi edilmesi için kısa sürede Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderileceğini söyledi. Yaralı martı ile Akbüklü balıkçılar arasında farklı bir dostluk oluştuğunu belirten Sürücü, "Martıyı yaralı halde bulan ve ona bakan balıkçılar büyük burukluk yaşadı. Ancak, tedavi edileceğine daha çok sevindiler. Umarız tedavisi başarılı geçer, kendi yaşam alanı olan denizlere tekrar döner ve özgürlüklere doğru uçar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.