Yargı Aysan'ı yine affetmedi.

Yargı Aysan'ı yine affetmedi.

İftira ve hakaret içerikli paylaşımları alışkanlık yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı iftira ve hakaret içerikli paylaşımlarıyla bilinen Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan'ı yargı affetmedi. 
Daha önce de benzer paylaşımları nedeniyle defalarca ceza alan Aysan; Aydın Büyükşehir Belediyesi eski bürokratlarından Figen Şenoğlu'na yönelik hakaret ve iftira içerikli paylaşımının sonucunda 11 ay 20 gün ceza aldı. 
Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık olarak katılan Aysan'ın 4 sayfalık yazılı savunma yaptığı görüldü. Aysan'ın savunması davayı uzatmaya yönelik girişim olarak değerlendirildi ve beraat talebi de mahkeme heyetince kabul görmedi. 
Aysan'ın; "beraatimi istiyorum" şeklindeki sözlü savunması ise; işlediği suçu ikrar ettiği göz önünde bulundurularak kabul görmedi. Şenoğlu'nun vekili tarafından müvekkilinin kişisel hakları aleni bir şekilde zarara uğradığı belirtilerek, Aysan'ın ceza alması talep edildi. 
Mahkeme heyeti; sanık Aysan'ın hakaret ve iftira suçunu alenen gerçekleştirdiğine hükmederek, 5237 Sayılı TCK'nun 125/1 delaletiyle ve 125/3-a maddesi gereğince suçun işleniş şeklini de dikkate alarak, 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. 
Gerekçeli kararda; Sanık Aysan hakkında daha önce de Bozdoğan Sulh Ceza Mahkemesi ve Bozdoğan Asliye Ceza Mahkemesince hakaret ve iftira suçundan hüküm verildiğini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, "yeniden suç işleyen sanık Haldun Haşmet Aysan hakkında müzekkere yazılmasına" şeklinde ibare düşmesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.