YARGIDAN İFTİRAYA TOKAT GİBİ KARAR

YARGIDAN İFTİRAYA TOKAT GİBİ KARAR

Aydın Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Kent Meydanı ile ilgili 2015 yılında ihaleye fesat karıştırma iddiası ile açılan dava sonuçlandı.

Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi, içinde Aydın Büyükşehir Belediyesi personelinin de bulunduğu 10 kişiye  esastan beraat vererek, herhangi bir suç işlenmediği kararını verdi.

Son günlerde bazı basın yayın kuruluşları tarafından Atatürk Kent Meydanı üzerinden büyükşehir belediyesine yapılan saldırılar devam ederken, Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı Aydın gündemine bomba gibi düştü.

Başkan Çerçioğlu karar için, “Birileri iftira ve kumpaslarından belki biraz olsun utanır” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin verdiği kararı yorumlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “ Birileri sürekli türlü iftiralarla, senaryosu baştan yazılmış kumpaslarla  Aydın’a yapacağımız hizmetleri engellemeye çalışıyor. Başlatılan iftira kampanyası ile ne vicdan, ne basın etiği,  hiçbir ahlaki değer bırakmadılar.  Belki yargının kararını gördükten sonra birileri iftira ve kumpaslarından  biraz  da olsa utanırlar.Biz Türk Yargısına güveniyoruz, güvenmeye de devam edeceğiz ” dedi.

Mahkeme kararı ile beraat eden Aydın Büyükşehir Belediyesi personeli ve suçlanan şahısların kararın ardından özellikle basın ayağı ile yürütülen karalama kampanyasına karşı kapsamlı bir maddi ve manevi  tazminat ve ceza davası açmaya hazırlandıkları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.