Yarım asır sonra Gazilik Maaşı için yetkililerden yardım istedi

Yarım asır sonra Gazilik Maaşı için yetkililerden yardım istedi

Yarım asır sonra Gazilik Maaşı için yetkililerden yardım istedi

Aydın’ın Koçarlı İlçesi’ne bağlı Karacören Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Ahmet Kavas yaklaşık yarım asır sonra gaziliğini ispatlamaya çalışıyor. Çevresinde Koreli olarak bilinen ve Kore’de askerlik yaparken üzerine benzin dökülmesi sonucu yandığını belirten yaşlı şahıs, “Gençliğimde çalışıyordum durumum iyiydi. Devletin parasına muhtaç değildim. Gazilik maaşımı hiç araştırmadım. Şimdi durumum çok kötü, hak ediyorsam devletten gazilik maaşımın artık bağlanmasını istiyorum” dedi.
Koçarlı Yukarı Karaçören Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Kavas, hırsızlara ve hırsızlıkla ilgili yasal düzenlemeleri yapanlara isyan ederek bu zamana kadar müracaat etmediği gazilik maaşına bu yaştan sonra muhtaç kaldığını söyledi. Askerliğini Türkiye’de acemi eğitimini tamamladıktan sonra Kore’de yaptığını ve Kore’de iken üzerine benzin dökülmesi sonucu yandığını ileri süren Ahmet Kavas, dağdaki inek ve koyunları çalındığı için hayatını idame ettiremez hale düştüğünü bu nedenle gazilik maaşını almak istediğini söyledi. Köyünde ve çevresinde Koreli Ahmet olarak bilinen Kavas, 83-84 yıllarında kendisi gibi Kore’de askerlik yapanlara maaş ve madalya verildiğini o yıllarda durumu iyi olduğu için devlete yük olmamak için müracaat etmediğini söyleyen Ahmet Kavas, “1983-84 yıllarında Kore’ye gidenlere maaş bağlanmaya başladı. Ben o dönemlerde hayvancılık ve çiftçilik yapıyordum. Durumum iyiydi. Devletin parasına muhtaç değildim. Gidip araştırmadım bile. Aradan zaman geçti yaş ilerledi. Dağdaki hayvanlarım hırsızlar tarafından çalındı. Kendim de yaşlandım. Çalışamaz duruma geldim. Bugün Gazilik maaşına muhtaç duruma düştüm” diyerek hak ediyor ise yetkililerin kendisine Kore Gazi’si maaşını bağlamasını istedi.
“Bir kenarı yıkık evde yaşıyor”
Hayatının son demlerinde rahat etmeyi beklerken zor bir yaşam sürdüren hatta bir kenarı yıkılmış ve çökmek üzere olan bir toprak evde yaşamını sürdüren Ahmet Kavas, yaşadığı sıkıntıların tüm nedeninin hırsızlar odluğunu belirterek hem hırsızlara hem de hırsızlık suçunu işleyenlere yönelik uygulanan cezalara isyan etti. Dağdaki inekleri ve koyunlarının hırsızlar tarafından çalındığını belirten Ahmet Kavas, “Hırsızlar kapıdan girip pencereden çıkıp gidiyorlar. Hayvanlarımı çaldılar. Ben bu duruma düştüm. Şimdi evimi bile yaptıramıyorum. Hak ediyorsam gazilik maaşımı artık vermelerini istiyorum” diyerek yetkililerden yardım istedi.
Eşinin Kore’de askerlik yaptığını belirten Şefika Kavas da zor durumda olduklarını belirterek zor durumda olduklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.