Yarıyıl tatili turizm sektörünü canlandırdı

Yarıyıl tatili turizm sektörünü canlandırdı

Yarıyıl tatili turizm sektörünü canlandırdı

Aydın’da sıkıntılı bir dönem geçiren turizm sektörü, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte hareketli günler yaşamaya başladı. Tur firmaları tarafından yarıyıl tatiline özel olarak organize edilen gezilerde servisçiler tatilciler ile araçlarını doldururken, otellerdeki doluluk oranı turizmcilerin yüzünü güldürdü.
Yarıyıl tatili sebebiyle Bozdağ Kayak Merkezi öğrenci ve velilerin akınına uğradı. Vatandaşlar, kayak pistlerini ve doyumsuz manzaraya sahip Bozdağ’da renkli görüntüler oluşturdu. Bazı özel tur firmalarının düzenlediği tatil programına katılarak Bozdağ’a gelen ve çoğunluğunu öğrenci gruplarının oluşturduğu tatilciler de kayak pistlerine akın etti.
1998 yılında hizmete açılan ve tatil günlerinde 15 bin ziyaretçiye hizmet verebilen, Bozdağ Kayak Merkezine gelen aileler çocukları ile birlikte eğlendi. Çocukların tatilini öğrencilerden daha çok değerlendiren veliler adeta karın ve kış tatilinin keyfini çıkardılar.
Aydın’da tur firması yetkilisi Ethem Karaceylan, yarıyıl tatili ile birlikte durgun olan turizm sektörünün canlandığını ifade ederek, öğrenci ve velilerin tatil beldelerine yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti.
Karaceylan “Yarıyıl tatili öncesi müşteri bulmakta zorlanıyorduk. Şimdi ise tatil sebebiyle aşırı yoğunluk var, tur firmalarının ve işletmecilerin yüzü biraz olsa da güldü. Aydın’daki tatilcilerin gözdesi kayak merkezleri ve termal oteller. Özellikle Bozdağ Kayak merkezi, Denizli-Pamukkale, Paşa Yaylası, Afyon Termal Oteller, Manisa Spil Dağı tatilcilerin gözdesi durumunda. Ayrıca bütçesi uygun olan tatilcilerin tercihi ise Bursa Uludağ oluyor. Şu an servis ve tur araçlarımız dolu olarak çalışıyor. Müşterilerimizin yarıyıl tatillerinde yolculuklarını sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.