YAVUZ İÇİN KRİTİK SÜREÇ, ERDOĞAN'IN ONAYINDAN GEÇTİ

YAVUZ İÇİN KRİTİK SÜREÇ, ERDOĞAN'IN ONAYINDAN GEÇTİ

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz’un dokunulmazlık dosyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçmesinin yankıları sürüyor.

Bilindiği üzere; dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle 1 Kasım 2020 tarihinde Vekil Yavuz için bir fezleke hazırlanmış ve Meclis Başkanlığına sunulmuştu. Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığındaki teknik değerlendirmeden sonra gereği için TBMM’ne gönderilen fezlekenin ne şekilde sonuçlanacağı Aydın siyasetinde merakla bekleniyor. 

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞEBİLİR

Fezleke’den dolayı Yavuz’un durumu ile ilgili bir ceza verilmesine gerek görülürse dokunulmazlığı kalkacak, yargı önüne çıkartılacak ve sonucu mahkeme verecek. Eğer ki; Yavuz’un dokunulmazlığı kaldırılır, yargılanması sonucunda suçlu bulunursa ve Anayasa Mahkemesi de itirazını reddederse kesinleşen yargı kararıyla milletvekilliği düşecek.

DOSYASI KABARIK

Vekil Yavuz’un adı son zamanlarda sıkça sansasyonel olaylarla anılmıştı. Dosyası oldukça kabarık olan Vekil Yavuz’un;  Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile çatışması ve konunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye intikal etmesi, kendisi ve danışmanları tarafından Aydın Valiliği YİKOP bünyesinde görev yapan Serkan Debreli isimli devlet memurunun darp edilmesi, Söke Vergi Dairesinde bir devlet memuruna sinkaflı sözlerle hakaret etmesi, eski çalışanlarının kıdem ile ihbar tazminatlarını ödememek için aile şirketinde isim değişikliğine gitmesi ve şirketi bir çalışanının üzerine yapması gibi vukuatları kamuoyundan tepki görmüştü. Ayrıca Yavuz’un halkın seçtiği muhtarlara basının önüne söylemiş olduğu sözler büyük yankı uyandırmıştı. 

CİMER’DE ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VAR

Vekil Yavuz’un mağdur ettiği eski çalışanları ve bir çok vatandaş tarafından yoğun bir şekilde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayet edilmesi “fezlekesinin, Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığındaki teknik değerlendirmeden sonra gereği için TBMM’ye gönderilmesinde etken oldu” yorumlarına neden oluyor.

YAVUZ ENDİŞELİ 

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz kardeşi Çetin Yavuz’un 21 Ağustos 2016 tarihinde  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında göz altına alınmasından sonra başka bir sıkıntılı sürece giriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.