Yazar Halil Akgün okurlarıyla buluştu

Yazar Halil Akgün okurlarıyla buluştu

Yazar Halil Akgün okurlarıyla buluştu

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Kitap ve Edebiyat Günleri kapsamında Kuşadalı yazar Halil Akgün okurlarıyla buluştu.
Atatürk Bulvarı’nda bulunan Kasım Yaman Parkı önünde kurulan stantta “Halil Akgün Öyküleri 1” isimli kitabını okurları için imzalayan yazar sanata verdiği önemden dolayı Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti. Kitabındaki öykülerin Ege bölgesinde yaşayan insan hikayelerinden oluştuğunu belirten yazar Akgün “ Öykülerimde bölge halkımızın hikayelerini ön plana çıkardım. Bu benim ilk kitabım. Bunu bir seri olarak devam ettirmek istiyorum ” dedi.
Bu arada, 3. Geleneksel Kitap ve Edebiyat Günleri kapsamında Mucize Özünal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Edebiyatın Gücü” başlıklı bir söyleşi düzenledi. Söyleşide "yazmak", "bir anlam yaratmak", "okumak", "anlamak", "anlamlandırmak ve değerlendirmek" konularının ele alındı. Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen söyleşiye çok sayıda vatandaş katıldı. İyi edebiyatın çok yazmak ve çok okumaktan geçtiğini belirten Özünal “Ne yazık ki günümüzde insan insanlığın farkında değil. Her güzellikten uzaklaştığımız gibi gerçek edebiyattan da gün geçtikçe uzaklaşıyoruz. Piyasada edebi eser olarak nitelendirilen onlarca boş eser var. Edebiyat yaratıcılık gerektiren bir eylemdir. Bundan dolayı her yazılan edebi eser olamaz. Bir eseri değerlendirmek için ilk olarak o eseri anlamak gerekir. Ancak bu şekilde eser kendi değerini bulacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.