YENİ ASIR'IN TANIĞI ULUSLARARASI DOLANDIRICI ÇIKTI

YENİ ASIR'IN TANIĞI ULUSLARARASI DOLANDIRICI ÇIKTI

Şebnem Bursalı'nın YENİ ASIR'ı, Çerçioğlu karşısında bir kez daha duvara tosladı

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Havuz Medyasının yayın organı olan Yeni Asır Gazetesi'nin karalama kampanyasında kullandığı başrol oyuncusu Taylan Oktay uluslararası bir dolandırıcı çıktı. Aydın kamuoyunun güvenilmez olarak bildiği bu kişinin tek güvencesi ise; Aydınlı olmaması ve Aydın'da yaşamaması 

ŞEBNEM BURSALI DUVARA TOSLADI

Aydın Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi'nde yolsuzluk yapıldığı iddiasında bulunan Yeni Asır'ın, haber kaynağı olarak Taylan Oktay isimli bu kişiyi kullanması büyük talihsizlik olarak değerlendiriyor. Oktay'ın açıklamalarını manşete taşıyan ve yolsuzluk yapıldığını iddia eden Şebnem Bursalı yönetimindeki YENİ ASIR, tanığının dolandırıcı çıkmasıyla Aydın'ın Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu karşısında  bir kez daha duvara tosladı. Bilinçli olarak yapılan karalama haberler nedeniyle Yeni Asır'ın Aydın halkının gözünde güvenilirliği de kalmadı.

KGB LOJMANLARI ÇALIŞANLARINI DOLANDIRMIŞ

Güvenilir kişi olarak kamuoyuna lanse edilen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yıpratılmak için kullanılan Taylan Oktay'ın uluslararası dolandırıcılığının ortaya çıkması, "Neler oluyor Aydın'da?" sorusunu da gündeme getirdi. Gerçek Gazetesi yönetimi olarak yaptığımız araştırmada gördük ki, Yeni Asır'ın tanığı Rusya'da taşeron olarak aldığı bir işte hak edişleri  tahsil edip, 22 işçinin Parasını vermeden kaçmış. Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 03/02/2014 tarihinde hakkında alacak davası açılan Taylan Oktay'ı mağdur ettiği işçiler arıyor. Oktay, Sochi şehrinde yüklenici Imperial Grup inşaatında Bekdemir İnşaat adı altında taşeronluğunu sürdürürken işi bitirmediği için de Türkiye'den götürdüğü işçiler mağdur olmuş. KGB Lojmanları inşaatında çalıştırdığı 22 kişiden oluşan Türk vatandaşlarının paralarını ödemeden kaçan Taylan Oktay hakkında alacak davası açan işçilerin hukuk süreci devam ediyor.

ÇEÇEN SORUMLU DA ARIYOR

Mağduriyetleri hâlâ giderilmemiş olan işçilerin yanısıra İmperial Grup'un Çeçen uyruklu sorumlusu tarafından da aranan Taylan Oktay'ın şuanda Rusya'ya giriş yapmaya cesaret edemediği öğrenildi. Çeçen sorumlu ve işçiler Oktay'a ulaşmaya çalışırlarken, taraflar sürekli bilgi alışverişinde bulunuyorlar.

MAĞDUR İŞÇİLER MAHKEMENİN YOLUNU TUTMUŞLAR 

Mağdur olan işçiler hak arayışında Asliye Hukuk Mahkesi tarafından Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi'ne yönlendirilmişler. Mahkemeye başvuran 5 işçinin uyarısıyla diğer işçiler de hukuki yollara başvurmaya hazırlandığı öğrenildi. 

"PARA VARSA GİZLİ TANIK OLURUM"

Yeni Asır'da yayınlanan benzer iddialarını aylar önce de ortaya atan Oktay'a Aydın basını itibar etmemişti. Yeni Asır'ın güvenilir bir kişilik olarak gösterdiği ve Aydın Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi'nin yolsuzluk tanığı olarak kamuoyuna lanse etmeye çalışğı Taylan Oktay hakkında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu biliniyor. Oktay, Büyükşehir Belediyesi'nden para istediği belirtilmiş ve talebinin karşılanmaması halinde kamuoyuna karalama içerikli açıklamalar yapacağı yönünde şantajda bulunmakla suçlanmıştı. Başkan Özlem Çerçioğlu'nu yıpratması karşılığında para teklifi yapıldığı iddia edilen  Oktay, çirkin talebi sonrasında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden kovulmuştu. Suçlamaları Aydın basın-yayın kuruluşları tarafından ciddiye alınmayan Oktay, o tarihte sık sık Aydın Valiliği'nde görülmüştü. Valilik ziyaretleri basında da yer bulan Oktay'ın, Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na gizli tanık olmak için başvurduğu iddiası uzun süre kamuoyunda konuşulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.