YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, başkanlığında 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk değerlendirme toplantısı yapıldı.  
  İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda iki ayrı oturum olarak yapılan toplantıya Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı. Toplantıda 2014-2015 eğitim öğretim yılı başlamadan önce Aydın’da düzenlenen zümre ve yeni eğitim öğretime hazırlık toplantılarında belirlenen eğitim politikalarının uygulanıp uygulanmadığını yerinde tespit etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bütün yöneticilerinin farklı okullara yaptıkları ziyaretlerde hazırladıkları raporlar incelendi.
  Katılımcıların görüşlerini dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, bundan böyle bütün yöneticilerim farklı okulları çeşitli zamanlarda ziyaret edecek ve bu okullardan sorumlu tutulacaklarını ifade ederek, “Okul yöneticileri öğretmen ve öğrenciden önce okulunda hazır bulunmalıdır. Bayrak ve İstiklal Marşı törenleri yönetmeliklere uygun ve heyecanla yapılmalı ayrıca değerler eğitiminin ve okul ortamında çocuklarımıza verilerek sevdirilmesi konusunda gayret gösterilmelidir. Eğitimde marka şehir olma yolunda gösterdiğimiz gayretin devam etmesi ve olmasını çok arzuladığım okullarımızın, tekli eğitime geçmesi için durmadan çalışmalıyız. Her zaman önemsediğim ve söylediğim okuldaki yaşam alanlarının sürekli temiz tutulması konusunda yetkililer uyarılmalıdır. Okullarımızda bulunan kalorifer ve baca bakımları ivedilikle yapılmalıdır. Personel ihtiyacı olan okullarımızın belirlenmesi ve performans ölçülerine göre bu okul yöneticilerinin ödüllendirilmesine çalışılmalıdır. Okullarımızın içi ve çevresinin sürekli takip edilmesi, yabancıların okul içinde, bahçesinde, çatısında ve çevresinde bulunmamaları konusunda duyarlı olunmalıdır. Okulda görev yapan personelin, bakanlığımızın sağladığı ücretsiz kitap dışında ek kitap alınmaması konusunda öğrenci/velilere telkinlerde bulunulmamalıdır. Okulöncesi ve İlkokul öğrencilerimize sürekli ve fazla ödev verilmesinden çok öğrencilerimizin okulu sevmeleri, özbakımlarını yapmaları ve hayal kurmanın öğretilmesi teşvik edilmelidir” dedi.
  Eğitim öğretimin aksamadan devamı için bu tür toplantıların sürekli yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, il genelinde tespit edilen eksiklerin giderilmesi için talimat verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.