Yeni hedefi minivanlar

Yeni hedefi minivanlar

Renault hem ticari hem de binek olarak kullanılan başarılı aracı Kangoo'yu yeniledi. Boyutları büyüyüp, görünüş ve tekniğinde de geliştirmeler yapılan araç 2008'in ilk çeyreğinde satışa sunuldu.

İlk kez 1997 yılında tanıtılan Renault Kangoo satış rakamlarıyla her zaman Fransız üreticinin yüzü­nü güldürdü. Bugüne kadar 2.3 mil­yon adetten fazla satılan araç kısa bir süre önce yenilerek rakipleri karşısındaki konumunu güçlendir­di.

Yerini aldığı Express'e göre özel­likle artırılan konforu ve daha dina­mik tasarımıyla dikkat çeken Kan­goo sahip olduğu farklı versiyonlar­la da değişik beklentilere cevap ver­me konusunda bir sorun yaşamadı. Durum böyle olunca da ticari araç sahipleri Kangoo'nun kısa sürede yüksek satış rakamlarına ulaşması­nı sağladılar. Gerek iş. gerekse ho­bi amaçlı kullanılan Kangoo'nun ilk nesli özellikle yaşının getirdiği de­zavantajla da artık konfor olarak ra­kiplerinin gerisinde kalmıştı. Bu sebeple Renault yeni Kangoo'yu yara­tırken özellikle aracın konfor sevi­yesini artırmak için özel bir caba harcamış.

Ford Transit Connect, Fiat Doblo, Peugeot Partner, Volkswagen Caddy gibi rakipleri bulunan Kan­goo yeni tanıtılan Bursalı üçüzler Fiorino, Nemo ve Bipper'e daha sonra tanıtılacak olan kısa versiyonuyla cevap verecek. Ayrıca Kango­o'nun bir de uzun modeli üretile­cek bu sayede daha fazla yükleme kapasitesi sunulacak. Ancak Kangoo'da 7 koltuk seçeneği hiçbir ver­siyonda sunulmayacak. Bunun se­bebi de Renault'nun 7 koltuk iste­yen tüketicilere Logan MCV ve Scenic modellerini sunuyor oluşu.

Tasarımında yeni Twingo'da da kullanılan detayların dikkat çektiği Kangoo, öncüsüne kıyasla çok da­ha dinamik ve sportif görünüyor. Yukarıda konumlandırılan farları, ortadan çizgiyle ayrılmış kaputu, büyük yapılı ve buna bağlı olarak büyük hava girişlerine sahip ön tamponu Kangoo'nun ön kısmında dikkat çeken detaylar.

Öne kıyasla çok daha sade olan arka kısım tek parçalı ve yukarı doğru açılan bagaj kapağının da et­kisiyle oldukça büyük görünüyor.

Öncü modele göre artırılan bo­yutları daha ilk bakışta belli olan Kangoo tasarımıyla da SUV'lara ka­fa tutuyor. Eskisinin 4035x 1672x1845 mm'lik boyutlarına kı­yasla yeni model 4213x1829x1867 mm ölçülerine sahip. Dingil mesafesi de 92 mm artışla 2697 mm se­viyesine yükselmiş. Tamamen yeni bir platformda hazırlanan model büyüyen boyutları neticesinde ön­cüsünden iç mekan genişliği olarak tamamen ayrılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.