Yeni Ortaklar

Yeni Ortaklar

İZMİR-AYDIN OTOBANI TRANSİT GEÇİŞ OLUŞTURUNCA, AYDIN’IN ÇÖP ŞİŞİYLE ÜNLÜ ORTAKLAR BELDESİ KÖR NOKTADA KALDI. ORTAKLAR BU NEDENLE CAZİBESİNİ YİTİRMEYE BAŞLARKEN, OTOBAN ÇIKIŞINDA BULUNAN ARGAVLI KÖYÜNÜN KADERİ BAKIN BİR ANDA NASIL DEĞİŞTİ?

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın-İzmir Otobanı faaliyete geçince, Aydın"ın çöp şişiyle ünlü Ortaklar beldesi cazibesini zamanla kaybetmeye başladı. Otoban trafiğe açılmadan önce Türkiye"yi, batı ile doğu"ya bağlayan güzergâh üzerinde bulunan Ortaklar beldesi, bu güzergâhtan geçen yolcularında lezzet durağıydı. Fakat otobanın hizmete girmesi ve Bodrum, Didim, Kuşadası, Marmaris ve Fethiye gibi turizm kentlerine geçiş sağlayan otoban çıkışının Argavlı köyü girişinde bulunması, Ortaklar"ı iyice kör noktada bıraktı. Ortaklar"da yıllardır babadan oğlu çöp şişçilik işini sürdüren işletmeciler, “Ortaklar çöp şişinin lezzetini bilen müşterilerimiz otoban çıkışından geriye dönerek mutlaka bize ulaşıyorlar” deseler de, bugünlerde Argavlı köyünde art arda mekân açan çöp şişçi sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.
Ortaklar beldesi"nde baba"dan oğlula tam 49 yıldır çöp şiş işletmeciliği yapan Taner Dindoruk"ta Ortaklar"da işlerin azalmasıyla kapağı Argavlar Köyüne atmış. Ortaklar beldesi"nin sadece yurt içinde değil yurt dışında da tanındığını ve turist kafilelerinin Ortaklar"a uğradığını hatırlatan Dindoruk, “Tabii ki Ortaklar"da eski işler yok. Turizm kentlerine ulaşacak sürücüler otobandan çıkıp, Argavlı köyü kenarından geçiyorlar. Bu yol adeta boğaz köprüsü vazifesini görüyor. Otobandan çıkın araçlar Argavlı köyünden geçip, turizm kentlerine ulaşıyorlar. Ben burada yer kiralayıp işe başladı. Şu anda 3 kilometrelik mesafede 7 çöp şiş işletmesi var. Ortaklar"dan buraya gelmek isteyen arkadaşlarımız çok. Fakat otoban bağlantısıyla birlikte Argavlı"da arazi fiyatları birden fırladı. Argavlı"da yol kenarındaki bu araziler Kuşadası ve Bodrum"daki arazi fiyatlarıyla eşdeğere çıktı. Önümüzdeki 3–5 yıllık süreçte Argavlı Aydın"ın yeni Ortaklar"ı olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.