Yeniden kuş gribi alarmı!

Yeniden kuş gribi alarmı!

Hollanda'nın orta kesimlerindeki bir tavuk çiftliğinde çok hızlı bulaşan bir kuş gribi virüsüne rastlandı.

Hollanda'da H5N8 türü kuş gribinin yayılmasını önlemek için çiftilikteki 150 bin tavuk itlaf edilmeye başlandı. Ülkede kümes hayvanı, yumurta ve gübre taşınması da 72 saat boyunca yasaklandı.

Yetkililer Hekendorp çiftliğinde bulunan mikrobun tam olarak türünün belirlenemediğini açıkladı, ancak Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Jan van Diepen, mikrobun tavuklar arasında çok çabuk yayılan özellikte olduğunu söyledi.

AB Komisyonu Sözcüsü Ricardo Cardoso, bugün acil olarak Hollanda hükümetinin koyduğu yasaklara benzer geçici önlem kararları alacaklarını söyledi.

Hollanda dünyanın en büyük yumurta ihracatçısı olarak tanınıyor.

İNGİLTERE DE ALARMDA!
İngiltere'nin kuzeyindeki bir ördek üretim çiftliğinde de kuş gribi görüldü.

Avrupa'da ilk H5N8 vakası bu ay başında Almanya'da görülmüştü. Avrupa Birliği de, kuş gribi konusunda alarma geçti.

Avrupa Komisyonu hastalığın yayılmasını önlemek için tedbirler alacak. H5N8 türü kuş gribi kümes hayvanlarıyla yakın temas kuran insanlara da bulaşabiliyor.

Kuş gribi genellikle hayvanlar arasında yayılıyor, ancak H5N1 adıyla bilinen türü insanlara da bulaşıyor ve solunum yollarında ciddi rahatsızlıklara yol açıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre H5N1 nedeniyle son 10 yıl içinde 400 kişi öldü. Geçen yıl belirlenen H7N9 virüsü nedeniyle de 175 kişi yaşamını yitirdi.

Ölenlerin çoğu, hastalıklı kümes hayvanlarıyla veya bu hayvanların pisliklerinin bulaştığı gıdalarla yakın temasta olanlardan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.