Yenipazar’a yakışmadı

Yenipazar’a yakışmadı

Mehmetçiğin Suriye’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla, Deveciler Federasyonu tarafından şehitlere saygı için davul zurna yasağı getirildi.

Yenipazar’da düzenlenen deve güreşlerinde davul zurna yasağının delinmesi dikkat çekti.

 

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde bu yıl 34.’sü gerçekleştirilen Geleneksel Deve Güreşi Festivali Yenipazar Arenası’nda gerçekleşti. Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin çeşitli illerinden yaklaşık 140 pehlivan devenin katıldığı güreşler kıran kırana geçerken, geçen yıllara nazaran güreşler beklenen ilgiyi görmedi.

 

Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı’nın izlediği güreşlerde güzel havayı fırsata çeviren pek çok kişi doğal arenada yarıyıl tatilinin son günü hem mangal yaktı hem de güreşleri izledi. Şehitlere saygı için davul zurna çalınmaması gereken güreşlerde bazı vatandaşların davul zurna eşliğinde eğlenmesi dikkat çekti. Bir çok kişi şehitlere saygı için davul zurna çaldırmaz iken, davul zurna çalınamaması yönündeki tavsiye ve Deveciler Federasyonu’nun bu yöndeki yasağına uymayanlara hiç kimsenin uyarmaması da dikkat çekti.

 

Deve güreşlerinin çok önemli bir Yörük kültürü olduğunu ve bu yıl Yenipazar’da 34.’sünü gerçekleştirdiklerini belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, “Yenipazar’da uzun yıllardan bu yana deve güreşleri düzenlenir. Bu bir kültürdür bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Türkiye Deveciler Federasyonu tarafından alınan eğlence yasağı kararına ilişkin kendilerine herhangi bir yazı gelmediğini belirten Belediye Başkanı Zafer Savcı, buna rağmen şehitlere saygı gereği büyük çoğunluğun eğlence yapmadığını ve saha içinde de davul zurna çalınmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.