Yere düşen leylek ve yavrusu kurtarıldı

Yere düşen leylek ve yavrusu kurtarıldı

Yere düşen leylek ve yavrusu kurtarıldı

Aydın’ın Efeler İlçesi Tepecik Mahallesi’nde elektrik direğindeki yuvasından yavrusuyla birlikte aşağı düşen leylek, Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden yuvasına kavuşturuldu.
Efeler İlçesi Tepecik Mahallesi’nde bulunan elektrik direğinin tepesine yuva yapan bir leylek ve yavrusu, yuvayla birlikte yere düştü. Yere düşen leylekleri gören Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından leylek yuvası onardıktan sonra aynı direğin üzerine yeniden konuldu. Ekipler, hafif yarası bulunan anne leyleği önce tedavi etti. Daha sonra Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinden bir çalışanın kucağında binen leylekler, onarılmış olan yuvaya götürüldü. Büyük bir dikkatle yerine konan leylekler yeniden yuvalarına kavuştu. leyleği büyük bir dikkatle yerine koyarken, leylek de yeniden yuvasına kavuştu. Leyleğin yeniden yuvasına konulmasının ardından ekipler bir canlıyı eviyle birlikte kurtarmış olmanın mutluluğunu yaşadı.
“HER CANLI BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR”
Belediye olarak bir canlının hayatını kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Hayatın devamlılığı, sağlıklı, yaşanabilir bir ortam için çevre adına duyarlı olunmalı, alınacak küçük önlemler ile çevre korunmalıdır. Doğanın korunması doğada yaşayan tüm canlılar için inkar edilemez bir gerekliliktir. Temiz ve dengesi bozulmamış bir çevre, doğada yaşayan tüm canlılar için çok gereklidir. Doğada yaşam bulan insanlar, hayvanlar ve bitkiler doğanın eşsiz dengesi sayesinde ayakta kalabilmektedir. Bu nedenle doğayı her zaman korumalı ve dengesinin bozulmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Biz de Efeler Belediyesi olarak bu bilinçle çevremizi temiz tutma ve gelecek nesillere bırakacağımız mirası koruma adına çeşitli projelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Her canlı bizim için kıymetlidir. Doğanın dengesinin korunması için çevrenin birer parçası olan leylekleri yuvasız bırakmayan personelimiz kendi üzerine düşeni yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.