Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri gerçekleştirildi

Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri gerçekleştirildi

Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri gerçekleştirildi


EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Kavaklı, “72 milyonluk Türkiye"de 5 milyon tiraj düşündürücü”
Gerçek Gazetesi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 50. Meslek İçi Eğitim Semineri İzmir'de gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı"nın organize ettiği seminere İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesirli gazeteciler katıldılar.
Gerçek Gazetesi Sorumlu Müdürü Gülsüm Tuna"nın da katıldığı seminerde ilk gün; "Medyada ufuk turu", "Medyada etik değerlerin önemi", "Medya ve hukuk", "Medya okur yazarlığı", Yerel medyada planlama ve görsellik" konularında eğitim verilirken, ikinci gün; "medyada dil hataları", Ege basınında yapısal sorunlar ve küresel mali kriz", "Yerel medyada ekonomi haberciliğine bakış", Yerel medyaya genel bir bakış" ve "İnternet gazeteciliği" konuları görüşüldü.
Seminerin ikinci günü gerçekleşen "Yerel medyaya genel bir bakış" konulu oturumda konuşan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Türkiye'de yerel ve yaygın gazetelerin tirajlarının beklendiği gibi olmadığını savunarak, yerel basının tirajda daha yüksek rakamlara ulaşması gerektiğini belirtti. Kavaklı; "Günlük tirajı 8 milyon olan Fransa'da yerel yayın yapan gazetelerin tirajı günlük 6 milyondur oysa bu rakam ülkemizde bir milyondur. 72 milyonluk ülkemizde günlük 5 milyon tiraj düşündürücüdür" şeklinde konuştu. Medyanın tekelleştiğine de değinen Kavaklı; "Bir ülkede tirajın yüzde 20'si bir gurubun elindeyse tekelleşmekten korkulur oysa ülkemizde bu rakam yüzde 73'lere kadar çıkmıştır. Ülkemizde gazete tirajları promosyon ile arttırılmıştır. Bu ülkede uçak bile verildi" diyerek promosyon ile gazete tirajı arttırmaktan kurtarıldığını söyledi.
"İnternet gazeteciliği" konusunda açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Hakan Kara ise, internet kullanımının her geçen gün arttığını belirterek; "Ülkemizde 28 milyon internet kullanıcısı olmasına karşın gazetelerin trajlarına baktığımızda 1993 yılından bu yana belli oranda artış olduğunu görüyoruz. İnternet gazeteciliği trajları etkilemedi" dedi.
İzmir Anemon Otelinde iki gün süren seminere Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'de katılırken, seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.