Yerel Medya, mobil platforma taşındı

Yerel Medya, mobil platforma taşındı

Yerel Medya, mobil platforma taşındı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Anadolu"nun Sesi” mobil uygulaması hayata geçirildi.
Uygulama, Genel Müdürlüğün 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında 09 Haziran 2014 tarihinde TBMM"de düzenlenen törende Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç"ın katılımıyla hizmete açıldı.
Yerel medyaya destek amacıyla başlatılan proje ile bulut iletişim teknolojisi yerel medyanın kullanımına sunuldu. Ücretsiz olarak isteyen herkesin erişilebileceği uygulama ile yerel gazeteler geniş bir kitleye ulaşabilecek.
IOS işletim sistemine sahip akıllı telefon ve cihazlarda kullanılabilecek uygulama ile yerel medya, gazetelerini mobil platformda yayımlayabilecek. E-Gazeteye dönüştürülen yayınlar yerel medya için arşivlenecek. Bu sayede kullanıcılar 7/24 istedikleri yerden kendi yayınlarına erişim imkanına sahip olabilecek.
Proje aynı zamanda, BYEGM tarafından yürütülen Devlet Enformasyon Sistemi (DES) ile entegre çalışacağından zengin bir medya takip kaynağı oluşturacak ve devletin üst makamlarını yerel medya haberleri ile elektronik ortamda gerçek zamanlı bilgilendirecek.
App Store"da “Anadolunun Sesi” adı ile yer alan uygulamada şimdilik 70 ilden 360 gazete günlük olarak yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.