Yeteneği yaşından büyük

Yeteneği yaşından büyük

Yeteneği yaşından büyük

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki küçük seramikçi Emre Öztürk, yaz tatilini babasının yanında değerlendirirken seramik ocaklarının en küçük ustası olarak adından söz ettiriyor.
Babası Erhan Öztürk’ün yanında mesleği öğrenen, Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Emre Öztürk 8 yaşından bu yana çömlek tezgahında yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Babasının deyimiyle çamura dokuna dokuna mesleği öğrenen Emre, kendini geliştirmek adına günlük 30-40 arasında değişen sayılarda kupa ve farklı kullanım amaçlarında kaplar yapıyor. Kendisini yavaş yavaş geliştiren Emre, testi ve güveç yapmak için her gün pratik yapmayı sürdürüyor.
Çömlekçiliği sevdiğini ve yeni şeyler üretmekten hoşlandığını söyleyen Emre arkadaşlarının kendisine ‘Emre Usta’ diye seslenmesinin ise kendisini mutlu ettiğini dile getiriyor. Oğlunu çekirdekten yetiştiren baba Erhan Öztürk ise oğluyla gurur duyduğunu ifade ederken bu yaşta kendini geliştirdiği için mutlu olduğunu belirtti.
Emre’nin dedesi Karacasu Seramikçiler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Öztürk, “Şu anda ilçemizdeki en küçük yaştaki seramik ustası. Babası da bu işi yaptığı için Emre de burada büyüdü, işin içinde doğdu desek yeridir. Ama bunun yanında belli bir el becerisi de varmış ki yapabiliyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.