YETİŞTİRME KURSU SAYISI 130'A ULAŞTI

YETİŞTİRME KURSU SAYISI 130'A ULAŞTI

Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saim Korkut, "Kurslarımıza katılmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını bekliyoruz” dedi.

Gerçek Gazetesi / ARİF AKÇAY
Söke Halk Eğitimi Merkezi, öğrencilere ve özellikle yetişkinlere yönelik meslek edindirme, yetiştirme kurslarına devam ediyor. 
Gerek Halk Eğitimi Merkezi gerek bazı okullarımızda ve gerekse Söke'nin eski beldesi olan bazı mahalleleri mizde 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren 83 ayrı konuda 130 kurs açılırken, bu kurslarda 823'ü erkek, 1698'i bayan toplam 2521 kursiyerin eğitimlerini sürdürdüğü öğrenildi.
Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saim Korkut, bayanlara yönelik kurslarda 0-6 yaş çocuk bakımı ve eğitimi, biçki,dikiş, ev ekonomisi, tel kırma, arapça ve kuran-ı kerim okuma kurslarının yanısıra çeşitli okullarımızda da erkeklere yönelik mesleki kurslar açıldığını, bu kursların yanısıra sanatsal eğitim kurlarının da ilgi gördüğünü belirtti.
Söke Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saim Korkut, bazı kurslar hakkında bilgiler verirken özetle, "Çalışmalarını TRT sanatçısı Zeki Eroğlu yönetiminde sürdürmekte olan Türk Sanat Müziği koromuz, bu dönemin ilk kursunu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla pazartesi günü eğitim çalışanlarımızda verecekler, daha sonra Sökeli sanatseverlerimize yönelik konserler de olacak.
Şu anda ayrıca Türk Halk Müziği korosu kurabilmek için çalışmalar başlattık. Bu koromuz Söke Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile ortaklaşa yapacağımız çalışmalarla oluşturulacak. THM sanatçısı Yasemin Çandır yönetimindeki Türk Halk Müziği korosunda yer almak isteyen vatandaşlarımızın Söke Halk Eğitime başvurmalarını bekliyoruz. Söke Halk Eğitimi Merkezi’mizce şu anda ayrıca bilgisayar kullanımız, ofis programları kullanımı, mel bilgisayar okur yazarlığı, çocuk, bayan, erkek giysileri dikimi, gıda maddeleri hijyen işleme elemanlığı, almanca, İngilizce Arapça okur yazar yetiştirilmesi, futbol, voleybol, masa tenisi, satranç, dama, bocce, badmington sporları eğitimi, Türk halk oyunları, modern danslar kursları Türk Sanat Müziği, halk Müziği koro çalışmaları, aşçı çırağı, aşçı yardımcısı, hijyen aşçı eğitimi kursları, kat hizmetleri elemanı eğitimi, çeşitli kademe lerde okuma yazma kursları, servis görevlisi (garson) eğitimi ve daha birçok değişik konuda çeşitli kurslarımız devam etmektedir. 2 kişinin başvurusu halinde değişik kurslar da açabiliriz. Özellikle mesleki kurslarımıza katılan kursiyerlerin turizm sezonunda iş bulabilmelerini kolaylaştırıyoruz. Kurslarımıza katılmak isteyen vatandaşlarımızın Söke Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurularını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.