YIKIM SIRASI PANAYIR DÜKKANLARINDA MI?

YIKIM SIRASI PANAYIR DÜKKANLARINDA MI?

YIKIM SIRASI PANAYIR DÜKKANLARINDA MI?

Söke Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesine ekonomik canlılık getirebilmek amacıyla 1970’li yıllarda yapılarak esnaflara kiraya verilen Panayır dükkanlarının yıkılacağı söylentileri burada dükkanı bulunan esnafları ve burada boş bulunan dükkanları kiralamak isteyen esnafları tedirgin ediyor.
30 civarında dükkandan beş dükkanın boş yada kapalı olduğunu görüp Söke Belediyesi’ne kiralamak için başvuruda bulunan vatandaşlara Söke Belediyesi ilgililerince dükkanların yıkılacağı söylenerek kiraya verilmediği iddia ediliyor.
Görüştüğümüz mahalle sakinleri ve burada dükkanı olan esnaflar, Söke Belediyesi yönetimince Panayır Parkı’nda düzenleme çalışmaları yapılacağı ve parkın bakıma alınacağı söylentileri var. Bu düzenleme çalışmaları yapılırken burada Pazar ve Çarşamba günleri kurulan pazarların kaldırılacağı ve dükkanların da yıkılacağı söylentileri var. Belediye yönetiminin böyle bir hata yapması mahalle ekonomisine büyük zarar verir inancındayız. Söke Belediyesi’nin pazarcı esnaflardan ve dükkanlardaki kiracılardan elde ettiği kira gelirini düşünmesini mahalle halkını sayıları hızla artan zincir marketlere mahkum etmemesini diliyoruz” diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.