YILDIZ: ENERJİ DÜNYAYI AYAKTA TUTAN BİR KONU

YILDIZ: ENERJİ DÜNYAYI AYAKTA TUTAN BİR KONU

Dekor Perde Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelimli Bakan Yıldız ile ayak üstü 5 dakika muhabbet etti ve Türkiye gündemini konuştular.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Germencik’teki jeotermal enerjiden elektrik üreten özel sektöre ait santralin açılışını yapmak üzere Aydın’a gelen TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün saat: 10.45’ten itibaren ilçemizde esnaf ziyaretlerinde bulundu, öğle ve Cuma namazını Hacı İlyas Bey Camii’nde (Koca Cami) kıldıktan sonra Germencik’e geçerek, tesisin açılışını gerçekleştirdi.
Bakan Yıldız’ı köprübaşında Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ile Söke AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, İlçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları’nın yanı sıra Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılıç, AK Parti Sökeli milletvekili adayı Metin Yavuz ile partililer karşılarken, Ticaret Odası ziyareti öncesinde karşılama ekibine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Emre Furat, Söke Ticaret Odası meclis üyeleri başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinin başkanları da katıldı.
Bakan Yıldız, AK Parti ekibiyle İstasyon Caddesini gezerek esnaf ziyaretlerinde bulundu. Dekor Perde Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelimli Bakan Yıldız ile tanıştı ve ayak üstü 5 dakika muhabbet etti. Bakan Yıldız'ın esnafla samimi görünteliri gözlerden kaçmazken, vatandaşların görüşlerini aldığı görüldü. Bakan Yıldız daha sonra Söke Ticaret Odası’na geçti. İstasyon Caddesi ziyaretleri sırasında Bakan Yıldız’ın boynuna Ege yöresi sarı üstlük bağlandı. Burada Söke Ticaret Odası ile Söke Genç İşadamları Derneği’nin Söke’nin enerji ile ilgili sorunları ve beklentilerini içeren iki ayrı dosyayı Bakan Yıldız’a Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya sundu ve “Sanayi elektriğinde ulusal tarifeden bölgesel tarifeye geçme talebimiz var. Taleplerimizi bir araya getirip bir dosya halinde Sayın Bakanımıza sunuyoruz. Taleplerimizin değerlendirilmesi ve sorunlarımızın çözüme kavuşmasını rica ediyoruz” dedi.
“Bakanımızı ilimizde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunuzu ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Vali Erol Ayyıldız ise; “Enerji, dünyayı ayakta tutan bir konu. Enerji Bakanlığı yaptığı ve ilimizi yoğun programı arasında zaman ayırdığı için şahsım ve ilimiz adına teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğu performans ve kendisinin iştigâl ettiği alan itibariyle, insanın vücudunda kan neyse Türkiye için enerji de o. Dolayısıyla göze pek görünmese de enerjiyi yokluğunda anlıyoruz. Aydın iline 300 milyon TL. jeotermal geliri hem de diğer alanlarda yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yaptığı gezinin sadece 7 Haziran seçimiyle alakâlı olmadığını, enerji ve iletim hatlarında uzman ekibiyle birlikte gezdiğini belirten Bakan Taner Yıldız, “Türkiye’de hiçbir soruna bugüne kadar kayıtsız kalmadık. Söke’de bana iletilen sorunlara da kayıtsız kalmayız. Bizler var olanı paylaşıyoruz. Hatta bazen sorunları Ankara’ya bile taşımadan mahallinde çözmeye gayret gösteriyoruz. Bizlerin dürüst, samimi ve açık olmamız lâzım. Ne varsa onu konuşuyor olmamız lâzım. İstikrar iktidar partisinin işi ama siyasi istikrarın korunması tüm partilerin, sivil toplum örgütlerinin, sanayicilerin, tüccarların, akademisyenlerin, sanat dünyası gibi birçok kesimin işidir. Gelişmiş ülkelerde seçim kampanyalarında onun yaptığını ben yıkacağım diye yola çıkmazlar. O beş yapmış, ben 10 yapacağım diye giderler. O yüzden Türkiye’deki siyaset tarzının değiştirilmesi, hem de dürüstlüğün daha açık şekilde tesis edilmesi anlamında her birimizin gayret göstermesi gerekiyor. Bizler sanayicilerimiz ve ticaret odalarımıza müteşekkiriz. Türkiye siyaset hayatına duymuş oldukları güvenden, yapmış oldukları yatırımlardan dolayı. İnşallah kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Bunun için gayret ediyor ve çabalıyoruz” diye konuştu.
Bakan Yıldız’a, Söke Ticaret Odası tarafından Söke’nin yöresel ürünlerinden oluşan hediyelerin yanında, Yüksel Seramik tarafından hazırlanan bir pano ve Söktaş iplik ve dokuma sanayiinde dokunmuş kumaş hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.