YILDIZ YAĞACAK

YILDIZ YAĞACAK

YILDIZ YAĞACAK

Gerçek Gazetesi
Türk pop müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması bu yıl 19. kez düzenlenecek. 6 yıl aradan sonra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından yeniden hayata geçirilen festivalde bu yıl adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması"nın 10 finalistin yarışacağı büyük finali ise 25 Haziran"da Kuşadası"nda gerçekleşti rilecek. 22, 23 ve 24 Haziran tarihleri arasında ise meydan konserleri düzenlenecek.
6 yıl aradan sonra geçen yıl yeniden düzenlenmeye başlanan Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın müzik dünyasında yeni bir heyecan oluşturmaya başladığını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, “Bu yarışma sadece Kuşadası"na değil, Türkiye'ye mal olmuş bir organizasyondur. Popüler Müzik hayatımızda nice değerler kazandıran ve Türkiye'nin geleneksel anlamda sürdürülen tek müzik yarışmasıdır. 18 yıllık geçmişinde, birçok değerli sanatçı güzel besteleriyle yorumculuk alanında ödül sahibi olmuşlardı. 6 yıllık aradan sonra geçen yıl yeniden düzenlemeye başladığımız festival ve müzik yarışmamız büyük ilgi görmeye devam ediyor. Kuşadası Belediye Başkanı olarak böyle bir yarışmayı düzenlemekten ve ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum” dedi.
FESTİVALE
YILDIZ YAĞACAK
21-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 19. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması"nın büyük finali 25 Haziran"da Kuşadası Belediye Özer Türk Stadyumu"nda yapılacak. Bir hafta sürecek festivalde, beach voleybol karşılaşmaları, sokak şenlikleri, birçok kokteyl ve meydan konserleri yer alacak. Festival kapsamında 22 Haziran"da Cem Doğangil ve Petek Dinçöz, 23 Haziran"da Yalın ve Yıldız Tilbe ve 24 Haziran"da Volkan Konak Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nda ücretsiz halk konserleri verecek. Deniz Seki ve 1 Haziran"da Ahmet Koç ve Edip Akbayram, 2 Haziran"da Gripin ve Hayko Cepkin, 3 Haziran"da Feridun Düzağaç ve Göksel, 4 Haziran'da ise Mustafa Ceceli Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanında konser verecek. 25 Haziran"daki Altın Güvercin Müzik Yarışması Büyük finalinde ise Deniz Seki ve Modern Folk Üçlüsü sahne alacak.
ALTIN
GÜVERCİN"DEN
YETİŞTİLER
Türk Müziği"nin önemli yarışması Altın Güvercin"de geçmişte bu yarışmaya katılarak ünlü olan sanatçılar arasında; Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Suavi, İzel-Çelik-Ercan, Suat Suna, Metin-Eda Özülkü, Harun Kolçak, Cem Karaca, Burak Uçkun, Asya, Burhan ve Serhan Şeşen, Ajlan Büyükburç gibi isimler yer alıyor. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.