"YILLARDIR SÖYLEDİK, DİNLETEMEDİK"

"YILLARDIR SÖYLEDİK, DİNLETEMEDİK"

MECLİSTEKİ FETÖ'CÜLERE NE ZAMAN SIRA GELECEK?

Gerçek Gazetesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Eski Başkanı Erkan Polat 15 Temmuz askeri darbe girişimini değerlendirdi. Konuyla ilgili konuşan Polat, mecliste bulunan FETÖ destekçilerini işaret etti.
2007-2009 yılları arasında Söke’de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yapan Erkan Polat, askeri darbe girişimini ve sonrasında yapılması gerekenleri değerlendirdi. ”Yaşanan sürecin tarafı olmamak beni çok mutlu ediyor” diyen Polat, “Gelişmeler hiç iyi değil. Biz yıllardır söyledik ancak dinletemedik.” dedi.
MECLİSTEKİ FETÖ’CÜLER
Askeri darbe girişiminin hem halkın iradesine hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yapıldığının altını çizen Polat, ”Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir neferi bu oluşumun içerisinde olmamıştır” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan FETÖ’cülere dikkat çeken Polat, “Asıl önemli olan meclisteki FETÖ elemanlarına ne zaman sıra gelecek? İlçe Başkanlığı yaptığım dönemde bu oluşum, birçok gencimizin hayatlarıyla oynadı. Onların yerine başka insanların ellerine sınav kağıtları ve cevapları verilerek üniversitelerin, askeri okulların kazanılmasının önü açıldı. Vali, Kaymakam, Asker olmaları sağlandı. Biz bunları ilçe başkanı olduğum dönemde çok söyledik. Bugün yaşanan sürecin temelleri o zaman atılmıştı” dedi.
DARBE GİRİŞİMİ, GÖNLÜNDE ATATÜRK SEVGİSİ OLAN 
İNSANLAR TARAFINDAN ÖNLENMİŞTİR

Tüm Türkiye’yi derinden yaralayan kanlı 15 Temmuz’u değerlendirmeye devam eden Erkan Polat, halkın iradesine darbe yapıldığını söyledi. Girişimi, Mustafa Kemal Atatürk düşüncesinde olan insanların önlediğini ifade eden Polat, “Bu sürecin önüne Mustafa Kemal Atatürk düşüncesinde olan, gönlünde Atatürk sevgisi olan vatandaşlar geçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri Türk Halkını korumakla, Cumhuriyeti korumakla görevlidir.” şeklinde konuştu.
OHAL’İ DEĞERLENDİRDİ
Bundan sonraki süreçle ilgili herkesin dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Erkan Polat, “Yapılan yanlışların bedelleri OHAL vasıtasıyla Türk halkına ödetilmemelidir. OHAL vasıtasıyla halkın yaşam standartına kısıtlama getirilmemelidir.” dedi.
Milletvekillerinin, FETÖ’nün üzerine gidebilecek yasalara canı gönülden destek vermesi gerektiğini belirten Polat, “Bu örgütün sadece Askeriye, Milli Eğitim ve yargıda değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de uzantıları olduğunu düşünüyorum. Tüm siyasilerden bu konuda gerekli çalışmayı yapmayı bir vatandaş olarak bekliyorum”  şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.