YiNE DENGE YiNE YALAN HABER

YiNE DENGE YiNE YALAN HABER

17.10.2019 tarihinde www.Aydındenge.com.tr adlı internet haber sitesinde “Büyük Menderes Nehri Can Çekişiyor” başlığı altında tamamen soyut iddialardan oluşan, gerçek dışı, yalan bir haber yayınlanmıştır.

Habere konu Doğu Atıksu Arıtma Tesisimizde atık su, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Deşarj izin belgesine uygun olarak arıtılarak alıcı ortama bırakılmaktadır. Atık su arıtma tesisimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili birimleri tarafından denetlenmektedir. Ayrıca Bakanlık Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) vasıtasıyla günün 24 saati sürekli olarak atık su çıkış suyumuz kontrol etmektedir. Bunun yanında düzenli olarak atık su arıtma tesisi çıkış suyundan  numuneler alınmakta ve hem Genel Müdürlüğümüz laboratuvarlarında hem de Bakanlıkça akredite edilmiş laboratuvarlarda analiz edilmektedir. Bugüne kadar da herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir.
          Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Atık Su Dairesi Başkanlığı tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğüne 30.05.2019 tarih ve 359180 sayılı yazısı ekinde Büyük Menderes Havzası Atıksu toplama ve arıtma tesisleri yapımı ile geri ödeme planını içeren protokol gönderilmiştir. ASKİ Genel müdürlüğü genel kurulunda protokol görüşülerek alınan yetkiye dayanarak imzalanmış ve DSİ Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.  ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir protokol söz konusu değildir. İmzalanan protokol 16.09.2019 tarihi ve27211 sayılı yazımız ile DSİ Genel müdürlüğüne iletilmiştir.
​Genel Müdürlüğümüz gerçekleştirdiği yatırım ve uygulamalarında çevre kirliliğini önlemeye yönelik her türlü tedbiri almış olup, bundan sonra da temiz ve yaşanabilir bir çevre için gerekli tüm hassasiyeti göstermeye devam edecektir
​Kamuoyuna saygıyla sunulur.

1-(1)-003.jpg1-(2)-001.jpg1-(3)-001.jpg1-(4)-001.jpg

1-(5).jpg1-(6)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.