YOK EDİLEN YEŞİL UNUTULAN BİSİKLET

 

Kaşla göz arasında kestiler, yok ettiler  ağaçları. Söke Belediyesi ve Ziraat Bankası. Belediyeyi epeyce eleştirdik. Bizler  Belediyeye bakarken, Söke Ziraat Bankası Müdürlüğü önünde bulunan üç ya da dört, belki de 5 tane güzelim ağaç ortadan kaldırıldı. Hiç farkına vardınız mı?

Ülkemizin sayılı para basan bankalarından olan, hani her daim çiftçimizin ve halkımızın yanında olan Ziraat bankası, demek ki yeşilin yanında değil...

Depremde canlılar zarar görmesin diye faaliyet gösterdiği binaya güçlendirme yaparken, diğer bir dünya canlısı olan ağaçları yok edip geçtiler. Hem de gözümüzün içine bakarak, gözümüzün içine sokarak.

Söke Belediyesi’nin, sokaktaki yeşil ağaçları habersiz ve haksız katleden Ziraat Bankasına ceza kesmesi gerekir. Kesebilir mi? Kesemez. Çünkü, aynı suçu kendisi de işledi  ondan. Söke Belediyesi  de Aydın Caddesi’nde ucube yaratacağım diyerek caddedeki güzelim ağaçları katletti. Sözde kaldırılan/kesilen ağaçları başka bir yerlere dikmişler miş. Acaba kaç tanesi tuttu?

Şimdi de hergele meydanına dadandılar. Meydanda ne yaptıkları belli değil. Meydana yaptıkları projeyi gösteren bir afiş yok. Kazıyorlar, deşiyorlar, beton atıyorlar, Atatürk  anıtını  kaldırıp başka yere koyuyorlar, kentin en işlek caddesinin ve en tarihi meydanının şeklini şemalini  değiştiriyorlar, tarihi doku ile oynuyorlar, sonra da dönüp AKP’ye Taksim Gezi Parkı hesabı sormaya çalışıyorlar. Tabii o zaman da inandırıcı olamıyorlar.

Meydandaki bir kısım ağaçları yok ettiler. Sanırım kalan çam ve diğer ağaçları da harcayacaklar. Ama bunu dikkat çekmesin diye yavaş yavaş yapıyorlar. Meydanda ağaç kalmadı. Hükümet Konağı önüne doğru üç tane çam var onların da köküne beton atıyorlar. Ağaçların şimdiden yaprakları solmaya başladı.

Geçende biraz dikkatli bakınca hükümet konağı girişi sol  tarafta merdiven başlangıcında kocaman çok güzel bir ağaç vardı. Şimdilerde ağaç gitmiş, yerine kütük mü koymuşlar ne, bir şeyleri budayıp sağlı sollu koymuşlar ama neye benziyor ne zaman açacak belli değil.

Bir de sormadan edemeyeceğimiz bir husus var. Hani şu Aydın Caddesini yeniden dizayn eden mimar arkadaşımıza.

Bu mimar arkadaş Söke’de yaşamıyor herhal.

Ya da CHP’den, kadınlardan haberi yok galiba. Bildiğimiz gibi bir dönem  kadınlarımız bisiklet  yolu istediler  belediyeden. Bunun için bisiklet bindiler, sokakları işgal ettiler. Bu kadınlarımızın içerisinde belediyeden olan kadınlarımızda vardı. Hatta belki mimarlarda.

Ama ne hikmetse, büyük bir çevre düzenlemesi olarak sunulan koca Aydın caddesi düzenlemesinde araç yolunu bu kadar daraltıp bir BİSİKLET YOLU YAPILMAYAN TEK CADDEDİR HERHAAL ÜLKEMİZDE!!!

Mimar arkadaşı tekrar kutluyorum ve bayılıyorum şu Aydın Caddesi düzenlemesine, darısı diğer kentlerin başına.

Bisiklet yolu mu? Sizin neyinize...

Önceki ve Sonraki Yazılar