E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi'ni görmeden geleceğinize yön vermeyi

* Dünkü sayıdan devam

2002-2003 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde ise kendi binasına taşınmıştır. Okulun açılmasındaki katkılarından dolayı Okul Aile Birliği'nin teklifi ile okulun adı "Yüksel Yalova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

2003-2004 Öğretim Yılı itibariyle hazırlık, 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıflar olmak üzere toplam 169 öğrencisi vardır. 2 idareci, 34 öğretmen, 1 memur ve 2 hizmetli ile göreve devam ediyor.

Okulda Müzik ve Resim Bölümler'i vardır. Tam gün eğitim ve öğretim yapılmaktadır. Okulda öğrencilerin kalacağı pansiyon vardır. Söke ve Nazilli'den gelen öğrencilerin servisi vardır. Söke'den 35 öğrenci bu okulda öğrenim görmektedir. Ayrıca Aydın'daki öğrenci yurtlarından da yararlanılmaktadır.

Okulun amacı:

Öğrencilerin;

a) Güzel Sanatlar alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim öğretim görmelerini,

b) Özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını,

c) Yabancı dil öğrenmelerini,

d) Alanlarında araştırmacılığa yönelmelerini, yetenekleri doğrultusunda yorum ve uygulamalar yapabilen, yaratıcı ve üretgen kişiler olarak yetişmelerini,

e) Milli ve milletler arası sanat eserlerini tanımalarını ve yorumlamalarını sağlamaktır.

Güzel bir söz varya:

"Potansiyelinizi siz seçmiş olabilirsiniz ancak, onunla ne yapacağınıza siz karar verebilirsiniz"

Okulun iki bölümü var.

1- Müzik Bölümü:

Öğrenciler dört yıllık eğitimleri sürecinde çalgı eğitimi, ses eğitimi, ses algılama eğitimi, müzik kültürü ve toplu çalışma eğitimi ile donanırlar. Donanımlarıyla müziğin sanatsal ve kültürel olgu olarak incelenmesinde gerekli olan yöntem ve tekniklerin öğrenilmesi, elde ettikleri birikimlerle müziğin değişik alanlarında araştırma yapabilme becerisi kazanırlar. Müzikten değerlendirme, doğruya ve güzele bilimsel açıdan yaklaşabilme birikimini elde eden bireyler olarak yetişirler.

Müzik Bölümü; çağdaş eğitime elverişli fiziki şartları, konser salonu, bireysel çalışma sınıfları, yetkin ve dinamik öğretmen kadrosu ile kendini kabullendirmiştir.

Müzik Bölümü öğrencileri eğitim ve öğretimlerini 4 derslik, 24 bireysel çalışma odası, 1 koro sınıfı, 2 orkestra sınıfı, 1 işitme sınıfı ve 1 konser salonunda yapmaktadır.

2- Resim Bölümü:

Sen yaratıcısın, çünkü her an doğruları sorgulayan, kurallarını tazeleyen, kendini sürekli yenileyen bir alana adım atmak üzeresin...

Sen farklısın, çünkü sanatla uğraşmak istiyorsun...

Sen önemlisin, çünkü sanat, toplumun tarihe atmış olduğu büyük adımların önemli bir itici gücüdür.

Resim Bölümü, yetenekli öğrencilere eğitim verdiği dört yıl boyunca özgür düşünebilen ve özgür yorumlayan bireyler olabilmeleri için, onları bu alanda hazırlamayı ilke edinmiştir. Öğrencilerin disiplinli bir gözlem yolu, yapıcı ve yaratıcı güçlerini ve yaratıcılığın temeli olan sezgi gücünü, nesneler ve nesneler arasında ilişkileri yorumlayabilme yeteneğini, becerisini burada  kazanıyorlar.

Resim Bölümü öğrencileri eğitim ve öğretimlerini, çağdaş eğitime elverişli fiziki şartları taşıyan, 4 derslik, 3 temel sanat eğitimi atölyesi, 2 desen atölyesi, 2 grafik atölyesi, 1 heykel atölyesi ve 1 fotoğraf atölyesinde sürdürmektedirler. Bu yıl başarılı çalışmalar yapan Resim Bölümü öğrencileri okula çok güzel sanat yapıları kazandırmışlardır. Açtıkları sergiler ve yaptıkları yapıtlar çok beğenilmiş, takdirle karşılanmıştır.

İlerde bu güzel okulumuzun bir akademiye dönüşmesini istiyoruz. Neden bizimde bir Vinci, Vangog, Ronoirlarımız, Paul Cezenlerimiz olmasın?

Buna temelden, ilköğretimden başlarsak, neden olmasın? Resim kitabını öğrenciye vermekten korkan öğretmenler, gidip Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi'ni bir kerecik gezipte görsünler. Okulumuza teşekkür eder, başarılar dilerim.

Okulun güzel sözlerinden birkaçı şöyle:

"Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur."

"Merdiven doğru duvara dayanmamışsa, yanlış yere ulaşırsınız."

"Suçlama, anlamaya çalış!"

Okulun her köşesinden eğitim fışkırıyor. Bol karlı dağlarda ilkbahar ve yaz aylarında fışkıran kaynaklar gibi. Doğrusu ben böyle bir okulda eğitim görmek isterdim.                             -Bitti-

Önceki ve Sonraki Yazılar