Yükseltilmiş geçitleri yayaların hizmetinde

Yükseltilmiş geçitleri yayaların hizmetinde

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın genelinde trafik ve yaya güvenliğini sağlayabilmek için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.

Yayaların daha güvenli karşıdan karşıya geçmeleri ve sürücülerin hızlarını istenen seviyeye indirmeleri için "Yükseltilmiş Yaya Geçidi Projesi" hayata geçirilmeye başlandı. Malazgirt Meydanı’nda başlanan uygulamayla yaya geçitleri kaldırım seviyesine kadar yükseltilerek engelli ve yaşlı vatandaşların karşıdan karşıya daha rahat geçmeleri sağlandı.

 

Trafik güvenliğini sağlamak için Efeler’de Malazgirt Meydanı, Yörük Ali Efe Bulvarı, Ali İhsan Paşa Caddesi ve Şehitler Bulvarı’nda, Köşk’te ise Dalama Caddesi’ne yapılan yükseltilmiş yaya geçitleri sayesinde hem trafik hızında yavaşlama sağlandı hem de güvenlik koridoru oluşturuldu. Okul önleriyle yaya yoğunluğunun fazla olduğu caddelerde yapılan yükseltilmiş geçitlerin özel boyalarla çizilerek görünürlüğü de artırıldı. Önümüzdeki dönemde hız kesici kasis yapılmasına uygun olmayan noktalara yükseltilmiş yaya geçitlerinin yapılmasına devam edilecek.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise sürücülerden yayalara daha fazla saygı göstermelerini rica etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.