Yunan adalarına karşılıklı seferler için ikili görüşme gerçekleşti

Yunan adalarına karşılıklı seferler için ikili görüşme gerçekleşti

Yunan adalarına karşılıklı seferler için ikili görüşme gerçekleşti

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde İzmir’de düzenlenen “Türkiye-Yunanistan Deniz Turizmi ve Yatırımları Forumu”na katılan Didim heyeti, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kiriakos Loukakis ve İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ile yaptığı görüşmede karşılık feribot seferleri ele alındı.
Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde 28 Mart 2016 Pazartesi günü İzmir’de “Türkiye-Yunanistan Deniz Turizmi ve Yatırımları Forumu” düzenlendi. Forumun açılış törenine ev sahibi İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk’ün yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kiriakos Loukakis, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve deniz turizmi sektöründe faaliyet gösteren Türk ve Yunan firmalarının temsilcileri katıldı. Didim adına toplantıya Didim adına da Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Belediye Meclisi Üyesi Sinan Ceyhan, Ticaret Odası Meclisi Üyesi Hikmet Atilla, Turizm Danışma Birimi Sorumlusu Ali Yeler ve Yunan adaları ile yakında karşılıklı seferler başlatacak olan Didim Ticaret Odası Üyesi Felicia Travel’in sahibi Ali Çamurcu ile Yunan ortağı Panos Kampouris iştirak etti.
Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kiriakos Loukakis ve İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ile görüşen Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım Oda olarak karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için gayret gösterdiklerini, 2013 yılı sonundan bu tarafa çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Yakın zamanda İlçemizden Yunan adalarına karşılıklı seferlerin başlayacağını belirten Yıldırım bu süreç içerisinde Oda Bünyesinde de vize ofisi kurulması talebini yineledi.
Didim Ticaret Odası Üyesi Felicia Travel sahibi Ali Çamurcu ile Yunan ortağı Panos Kampouris yapmayı planladıkları ada turları konusunda bilgiler paylaştı, bu turlarda vize konusunda kolaylık sağlanması için ricada bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.