Yüzbinler Hz. Muhammed'e saygı için toplandı

Yüzbinler Hz. Muhammed'e saygı için toplandı

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayımlanması ve İslam'a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır'da düzenlediği "Peygambere Saygı" mitingine yüzbinlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayımlanması ve İslam'a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır'da düzenlediği "Peygambere Saygı" mitingi düzenlendi.

Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Kürtçe, Türkçe ilahilerin okunduğu mitingde toplanan kalabalığa hitaben konuşan platform üyesi Osman Teyfur, Allah Resulünün dostunu dost, düşmanını düşman kabul ettiklerini söyledi.

"Kimsenin İslami değerlere hakaret etmeye hakkı yok"

"Sizler yeryüzünü ifsat eden, nesilleri mahveden, insanları ve insani değerleri ayaklar altına alan emperyalistlersiniz. Sizler topraklarımızı coğrafyamızı işgal ettiniz. Evlerimizi başlarımıza yıktınız. Namuslarımızı tarumar ettiniz. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı çaldınız. Sonra da Muhammedi bir ruha direnenleri terörizmle suçladınız. Asıl terörist sizlersiniz" diyen Teyfur, şunları dile getirdi:

"Şahsımıza, namusumuza dil uzatsanız, bunu Allah için affedebiliriz. Ama Allah Resulüne yapacağınız saldırıları, hakaretleri asla kabul etmeyiz. Kimsenin fikir ve düşünce özgürlüğü adı altında İslami değerlere hakaret etmeye, bunu fikir özgürlüğü olarak sunmaya hakkı yok."

"Kardeş olmazsak Allah Resulü ve değerlerini koruyamayız"

Teyfur, herkesi Allah Resulünü tanımaya, onun insanlığa getirdiği değerler etrafında toplanmaya davet etti. Allah'ın Hz. Muhammed'i Kuran-ı Kerim'de övdüğüne dikkati çeken Teyfur, şöyle konuştu:

"O zalimler, o kafirler yakında kimin terörist olduğunu ve terörizmin kendi elleriyle İslam dünyasına ithal edildiğini görecekler. Onu sevmek, onu korumaya çalışmak imanımızın bir gereğidir. Onun için muhakkak, 'Müslümanım ve müminim' diyenler onun önderliğinde toplanmalı. Eğer ümmet olarak ihtilafları bir tarafa bırakmazsak, Kuran ve Sünnet etrafında kardeş olmazsak Allah Resulü ve değerlerini koruyamayız."

Alanda, "Haksızlığın karşısında duran dilsiz şeytandır", "Lanet olsun, 'Biz Charlie'yiz' diyenlere", "Ben Charlie'nin korkulu rüyasıyım", "Anamız babamız sana feda olsun" yazılı pankartlar taşınırken, İngilizce ve Kürtçe "Biz Charlie değil, Muhammedi'yiz" ifadesinin yer aldığı dövizler açıldı.

Sık sık, "Peygambere uzanan eller kırılsın" sloganlarının atıldığı miting, okunan duaların ardından sona erdi.

Mitinge Diyarbakır'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu gözlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.