Zaferle döndüler

Zaferle döndüler

AYDIN BEL.SPOR:1 SÖKE GENÇLERBİRLİĞİ:6


Necati MALDAR
Ger­çek Ga­ze­te­si

Geçtiğimiz hafta pazar günü Söke Gençlerbirliği U-13 futbol takımları, Aydın deplasmanında, tecrübe amaçlı maçlarına Aydın Belediye Spor maçı ile devam etti. 1997 ve 1998 kategorileri olmak üzere iki maç yapan Aydın Bld. Spor ve Söke Gençlerbirliği maçları bol gollü ve zevkli bir mücadeleye sahne oldu.
ilk dakikaları karşılılı ataklar şeklinde başlayan maçın 7. dk"sında Aydın Bld.Spor attığı golle 1-0 öne geçti. İlerleyen dakikalarda dengeyi sağlayan ve baskıyı kuran Söke Gençlerbirliği bu yoğun atakların karşılığını 12 dk.da Atilla"nın golü ile eşitliği sağladı. Sağ taraftan Ulaş"ın yaptığı ortaya Görkem kafa ile düzgün vurarak takımını öne geçirdi 1-2. Görkem başarılı futbolunu 22. dk"da attığı şık golle süsledi. Ulaş, İsmail, Erbay ve Görkem"in sürüklediği ataklar Aydın Bld. Spor kalesinde sayısız tehlikeler yarattı ve bu tehlikeli atakların neticesinde Ulaş"ın 26.dk"da attığı golle maçın ilk yarısını Söke Gençlerbirliği 1-4 önde tamamladı. İkinci yarıya bunaltıcı bir şekilde baskı kuarak başlayan yine Söke Gençlerbirliği takımı bunun karşılığını 42.dk.da Ulaş"ın golü ile başardı 1-5. Aydın Belediyespor yoğun baskı ve ataklar oluşturan Söke Gençlerbirliği takımı karşısında maçın 57.dk.sında altıncı gole engel olamadı, Söke Gençlerbirliği maçı deplasmanda kazanmasını bildi. Aydın Belediyespor:1 Söke Gençlerbirliği: 6 Önümüzdeki haftalarda, Söke Gençlerbirliği takımı, Aydın Belediyesporu Söke'de rövanş maçı için misafir edecek.
AYDIN BELDİYESPOR: 5 SÖKE GENÇLERBİRLİĞİ: 2
Aynı gün içerisinde oynan Aydın Belediyespor-Söke Gençlerbirliği U-13 futbol takımları 1997 ve 1998 doğumlular karması maçında ise Aydın Belediyespor kazanan taraf oldu. Maça baskılı başlayan Söke Gençlerbirliği çamur sahanın azizliğine uğrayıp, boş kaleye yüzde yüz gol olacak pozisyonlarında iki defa gol çizgisinde çamura takılıp kalan toplarda öne geçme şansını kaçırdı. Bu pozisyonlar sonrasında ardı ardına golleri bulan Aydın Belediyespor oyun hakimiyetini eline geçirdi ve ilk yarıyı 3-0 önde kapadı. Maçın ikinci yarısının hemen başında penaltı golü ile skor 4-0 oldu. Söke Gençlerbirliği son 20 dk. kondisyon üstünlüğünü göstererek ataklarını yoğunlaştırdı ve 38.dk.da Serhat"ın santradan alıp tek başına sekiz Aydın Belediyespor futbolcusunu geçerek attığı gol görülmeye değerdi. Serhat"ın bu golü geçmiş Dünya kupalarında Maradona"nın orta sahadan alıp tekbaşına ingiliz futbolcularını geçerek attığı golü anımsattı. Maçı seyredenlerce alkış aldı. Söke Gençlerbirliğinin 2 şutu direkten döndü. 40 dk.da Hasan Söke Gençlerbirliğini ikinci golünü attı. Maçın 42.dk.sında Muammer kaleci ile karşı karşıya vurduğu topta çamurda kayarak şanssızlık yaşadı ve top kalecide kaldı. Maçı Aydın Belediye Spor kendi evinde 5-2 kazandı.
Ege Bölgesi"ndeki önemli futbol altyapılarından olan Bucaspor, Altay, Göztepe ve Karşıyaka maçlarından sonra Aydın Belediyespor maçı da Söke Gençlerbirliğinin Aydın'da çok ciddi çalışan ve hazırlık maçları yapan sayılı futbol altyap kulüplerinden olma yolunda olduğunu bir kere daha gösterdi.
Söke dışındaki Türkiyede altyapıda söz sahibi olan takımlarla maç yapma cesaretini gösteren Söke Gençlerbirliği bölgede takdir alarak söz sahibi olmaya başladı. Altay, Göztepe, Karşıyaka, Bucaspor ve Aydın Bld.Spor ile sayısız maç yapan Sökenin tek futbol altyapı takımı olduğunu gösterdi ve kanıtlamayada yaptığı maçlarla gösteriyor. Söke Gençlerbirliğispor Başkanı Dinçer Atakan, “biz laf yapan değil, söylediklerimizi uygulayıp maç yaparak kanıtlayan Söke"nin tek altyapı kulübüyüz” dedi. Atakün, “Sırada Denizlispor, Altınordu ve Manisaspor maçları var, önümüzdeki aylarda maç programımızı futbolcularımızın okul ve dersane durumuna göre ayarlayıp, bildireceğiz. Profesyonel futbol çevremi Söke"nin gençleri için seferber ettim, Sökeli genç futbolcu adayları için elimden geleni bu güne kadar yıllarca nasıl yaptıysam bundan sonrada yapmaya devam edeceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.