Zeybekçi gerçeği gözler önüne serildi

Zeybekçi gerçeği gözler önüne serildi

Zeybekci, işte böyle “İzmirli” oldu...”

 

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
 
Akp-Mhp oluşumu tarafından Saray İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Nihat Zeybekçi gerçeği Sözcü gazetesinde gözler önüne serildi.
 
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün kaleme aldığı yazı, Zeybekçi’nin çakma İzmirli olduğunu ortaya çıkardı.
 
Ortaya serilen gerçekler ise; İzmir halkına hizmet için aday olduğunu belirten Nihat Zeybekçi için “hizmet adamına bak!” dedirtti.
 
Öztürk’ün Nihat Zeybekci ile yaptığı röportajda görüldü ki; Zeybekçi'nin 9 ilçede evi değil, iş yeri varmış!
 
Önce Milletvekili ve sonrasında da Bakanlığa kadar yükselen Zeybekçi’nin “bal tutan parmağını yalar” ata sözünü doğrular nitelikte bir siyasi geçmişe sahip olduğu ve bu aşamada da İzmir’in 9 ilçesinde işyeri sahibi olmuş.
 
Zeybekci’nin 9 ilçedeki işyerleri şu şekilde sıralanıyor; Aliağa, Bergama, Bornova, Çiğli, Konak, Ödemiş, Sarnıç, Tire ve Torbalı.
 
Bu araç muayene istasyonlarını vatandaşlarına evi olarak yutturmaya çalışan Zeybekçi’nin işte böyle yani çakma İzmirli oldu belgelenmiş oldu.
 
Öztürk’ün kaleminden “evim” denilen o işyerlerinin öyküsü şöyle;
 
“Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen araç muayene hizmetleri, 2007 yılında özelleştirildi.
2007 yılında, muayene edilen araç sayısı yaklaşık 6 milyondu. Muayene ücreti yaklaşık 100TL ve dolar kuru ise ortalama 1.3 TL’ydi. Araç muayene işlemlerinden, devlet, yıllık 461 milyon dolar kazanıyordu.
Özelleştirmenin sonucunda, Doğuş – TÜV SÜD – Akfen ortaklığı, 20 yıllık işletme hakkı 613 milyon dolara aldı. Ortaklık, nakit ödeme indiriminde yararlanarak, 552.2 milyon dolar ödedi. Yani, neredeyse, 1.5 yıllık mevcut gelir bedeline, muayene hizmetleri özelleştirildi.
Doğuş grubu, bu özelleştirmeyi, “kârlı bir iş kolu” olduğunu kendi internet sitesinde açıkça yazıyordu. 20 yılda beklenen kar, 15 milyar dolar olarak hesaplanmıştı.
Ortaklık, muayene işlerini yürütmek için TÜVTÜRK adını verdikleri bir konsorsiyum kurdu. Ve konsorsiyum, imtiyaz haklarını alt şirketlere satmaya başladı.
Araç muayene sayısı hızla artarken, “girişimci”lerin sayısı da artıyordu. Bunlardan biri de, Nihat Zeybekci’ydi.
Nihat Zeybekci’nin ortaklarından olduğu AKTUR Araç Muayene İstasyonları İşletmeciliği A.Ş., İzmir – Manisa – Denizli – Aydın illerindeki muayene istasyonlarının işletmeciliğini aldı.
Zeybekci’nin 9 ilçedeki işyerleri de, Aliağa, Bergama, Bornova, Çiğli, Konak, Ödemiş, Sarnıç, Tire ve Torbalı’daki bu araç muayene istasyonlarıydı.
Zeybekci, işte böyle “İzmirli” oldu...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.