Zeytin ve zeytinyağı dünyaya ulaşacak

Zeytin ve zeytinyağı dünyaya ulaşacak

Zeytin ve zeytinyağı dünyaya ulaşacak

Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtım elçisi Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), dünya pazarlarındaki konumunu güçlendirmek için dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2106 Fuarı’nda yerini aldı.
21-25 Şubat 2016 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Gulfood 2016 Fuarı’nda Türkiye’den 154 firma yer alırken, fuara toplamda 87 ülkeden 4 bin 200 firma katılıyor.
Türkiye’nin zeytin ağacı varlığının son 15 yılda yapılan dikimlerle 90 milyondan 170 milyona ulaştığına dikkati çeken ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı M. Kadri Gündeş, “Önümüzdeki 4-5 yıllık sürecin sonunda Türkiye’de 300-400 bin ton arası zeytinyağı rekoltesi, 750 bin ton sofralık zeytin rekoltesi oluşacak. 2023 yılında ise öngörülen zeytinyağı rekoltemiz 650 bin ton, sofralık zeytin rekoltemiz ise 1 milyon 200 bin ton. Bu rekoltenin katma değere dönüşmesi için ihracat şart. O nedenle hedef pazarlarda tanıtımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Dubai’nin özellikle Ortadoğu ülkeleri, Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya pazarları açısından oldukça önemli bir konumda olduğuna işaret eden Gündeş, Gulfood Fuarı’nda yaptıkları tanıtımla ihracatta pazar paylarını arttırabilecek noktaya geleceklerini kaydetti.
Dubai Gulfood Fuarı’nda çeşitli temaslarda bulunarak gıda sektöründeki son gelişmeleri yakından takip edeceklerine de değinen Gündeş, “Fuar kapsamında uluslararası büyük konferans ve sempozyumlar var. Bu etkinlikler sektörümüzle ilgili teknolojik alanlarda meydana gelen yeniliklerin tanıtımı yanında ürünlerin dünya piyasalarına sunulması ve markalaşma sonrası yaşanan gelişmeleri kapsıyor. Diğer tarafından dünya tarım sektöründe meydana gelen yeniliklerin de yapılacak tanıtımlarını yakından takip edeceğiz. Fuarın ülkemize hayırlı olmasını, üretici ve firmalarımıza bereket getirmesini diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.
TANITIM GRUPLARI TURKEY MARKASI ALTINDA BİRLEŞTİ
Türkiye’nin yeni markası “Turkey Discover the Potential” (Türkiye’nin gücünü keşfet), hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan tanıtım atağına bir destek de sektörel tanıtım gruplarından geldi. Dubai Gulfood 2016 Fuarı’nda, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Fındık Tanıtım Grubu, Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Makarna Bulgur Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu ortak “Turkey” standında tanıtım yaptı.
Dubai Gulfood 2016 Gıda Fuarı’nda ZZTK’yı ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı M. Kadri Gündeş, EİB Sektörel Tanıtım Grupları Şefi Gökçe Tol ve EİB Personeli Ebru Üzülmez temsil etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.