ZEYTİN YAĞ VURGUNUNA KARIŞAN KİŞİ İTİRAFÇI OLMUŞ, OPERASYON BAŞLAMIŞ

ZEYTİN YAĞ VURGUNUNA KARIŞAN KİŞİ İTİRAFÇI OLMUŞ, OPERASYON BAŞLAMIŞ

Söke'de zeytinyağı primi vurgunu operasyonunda, Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel'in ismi gündemde

Daha önce pamukta prim vurgunuyla gündeme gelen Söke, bu kez zeytinyağı primi vurgunuyla Türkiye gündemine oturdu. Söke Cumhuriyet Savcılığı, ilçedeki bazı zeytinyağı işletmecilerinin 2 senede bir alınması gereken desteklerden her yıl faydalandığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Vurguna karışanlardan bir kişinin itirafçı olması üzerine 2014- 2020 tarihlerini kapsayan tüm dosyalara bakılarak inceleme derinleştirildi. Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel'e ait zeytinyağı işletmesine de operasyon düzenlenerek, Başkan Sağel ile oğlu Turan Sağel gözaltına alındı. Bu çarkın 6 yıldır devam ettiğini tespit eden Aydın ve Söke Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, zeytin üretimi fazlası kesilen zeytinyağı faturaları ile devletten yaklaşık Türkiye genelide 300 Milyon TL. ile 500 Milyon TL. arasında haksız kazanç elde edidiği tahmin ediliyor.

Yeniasır Gazetesi'nde çıkan haberde, Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel'in sahibi olduğu Zeytad Ltd. Şti. konu edilerek 5 Milyon TL. haksız kazanç elde edildiği iddia edildi.

"Zeytinyağı prim vurgununun altından Borsa Başkanı çıktı" başlığıyla yapılan haberde, tutuksuz yargılanmak üzere yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bıramkılan Ahmet Nejat Sağel'e Söke Ticaret Borsası üyelerinin tepkili oldukları ifade edildi.

Haberde, "Borsa üyeleri başkanlarının adının yolsuzluğa karşımasından dolayı büyük tepki gösterdi. Borsa üyeleri, başkan Sağel'in üzerindeki şaibe kalkana kadar istifa etmesi gerektiğini söyledi" denildi.

Ahmet Nejat Sağel kendilerine iftira atıldığını belirtirken, Yeniasır Gazetesi'nin haberine göre adı vurguna karışan bir kişinin itirafçı olduğu öğrenildi. 

whatsapp-image-2022-01-24-at-15.12.01.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.