Zeytin Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması projesi kapsamında eğitimler başlıyor

Zeytin Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması projesi kapsamında eğitimler başlıyor

Zeytin Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması projesi kapsamında eğitimler başlıyor

Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan İstanbul Ticaret Borsası Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş. Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin ortak olduğu, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen “Zeytin Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması” projesi kapsamında eğitimler başlıyor.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; Aydın Ticaret Borsası olarak yaklaşık 2 yıldır proje sahibi ve proje ortağı olarak 11 proje yürütülmektedir. Bu projeler arasında yer alan, KOSGEB tarafından desteklenen Zeytin Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması Projesi ile Ankara, Samsun, Konya, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Edirne, Tekirdağ, Sivas, Erzincan, Giresun ve Elazığ olmak üzere 13 ilde tadım ve tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Yaklaşık 12500 tüketiciye, Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanlarınca, kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi. Ordu, Malatya, Zonguldak, İzmit, Sakarya, Mardin ve Van olmak üzere 7 ilde daha tadım ve tanıtım etkinlikleri yapılacaktır” dedi.
Proje çalışmalarından söz eden Bosnalı, “Projemizin 2. ayağında, Kasım ayından itibaren her ay olmak üzere Nisan ayına kadar tanıtım etkinlikleriyle birlikte eğitim etkinliklerine başlıyoruz. Proje kapsamında sektörde faaliyet gösteren ve büyüme potansiyeli olan Borsamız üyesi 35 Kobi’ye markalaşma eğitimleri verilecektir. Mali, satış-pazarlama, ihracat kurumsallaşma kapasitelerinin artışını sağlamak, rekabet edebilirliklerini arttırmak ve Kobilerin markalaşmasına katkı sağlama projemizin hedefleri arasında yer almaktadır. İlk eğitimimiz ‘Satış - Pazarlama Eğitimi’ 28-29 Kasım 2016 tarihlerinde, ikinci eğitimimiz ‘Dış Ticaret Eğitimi’ ise 15-16 Aralık tarihlerinde Borsamız toplantı salonunda gerçekleşecek olup, kayıt olmak isteyen üyelerimiz Borsamız ile irtibata geçmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.