Zeytinyağının pazar payının arttırılması projesi başladı

Zeytinyağının pazar payının arttırılması projesi başladı

Zeytinyağının pazar payının arttırılması projesi başladı

İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ortaklığında Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen “Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması” Projesi kapsamında 20 ilde gerçekleştirilecek olan tadım ve tanıtım faaliyetlerinin ilki Ankara’da gerçekleştirildi.
Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğine; Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Burcu Keser ve Tadım Paneli Uzmanı Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu görev aldı. Katılımcılara kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.
Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, “KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen “Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması” Projemizin ilk faaliyetini Ankaralıların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde yaklaşık bin kişiye zeytinyağı tanıtımı ve tadımı yaptırılarak, tüketicilere saf zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirdik. Amacımız bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılmasıdır. KOSGEB tarafından desteklenen ‘Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması’ projesi ile amacımıza ulaşacağımızın inancındayız. Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğinde yanımızda olarak verdiği destekleri için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Müdürü Muhibbet Uludoğan ve Büyük Menderes Platformu Başkanı Abrahim Ayvazoğlu’na destekleri için teşekkürlerini ifade ederek, proje kapsamında faaliyetimizin ikincisi 28-29 Kasım tarihlerinde Samsun Piazza Avm’de gerçekleştirilecektir. Tüm Samsun’luları bekliyoruz” dedi.
24-25 Ekim Ankara Ankamall Avm’de gerçekleştirilen etkinliğe Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyelerinden Cengiz Ülgen ve Abdülkadir Yıldız, Meclis üyelerinden Mustafa Akdam, Ahmet Şenel ve Rıza Uyar katıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.